Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Verkkokauppatilasto kertoo verkkokaupan kasvusta

Kirjoittanut Janne 28.03.2009

Suomalaiset ostivat verkkokaupasta vuonna 2008 tavaraa 1,4 miljardilla eurolla. Edellisestä vuodesta kasvua kertyi 8%. ASML:n ja Itellan tilastojen mukaan verkkokauppa on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa. Tilastossa on yhdistetty Itellan tilastoja ja selvityksiä, ASML:n ja Tilastokeskuksen tilastoja sekä Otantatutkimuksen ja TNS Gallupin tutkimustuloksia.

Suomessa verkkokauppa edustaa neljää prosenttia koko vähittäiskaupan määrästä. Ulkomaisista verkkokaupoista tilaaminen puolestaan kaksinkertaistui viime vuonna. Suomessa ulkomailta tilaaminen on selvästi yleisempää kuin muualla Euroopassa.

Tämä tilasto aiotaan vastaisuudessa julkaista kaksi kertaa vuodessa. Tilastosta tulee myös Suomen virallinen tilasto Euroopan etämyyntijärjestön tilastointiin.

Lue uutinen aiheesta ASML:n sivuilta

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti