Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Verkkokaupan vuosi tiivistettynä

Kirjoittanut Janne 23.02.2009

MyCashflown blogissa tiivistettiin mallikkaasti vuoden aikana verkkokaupan maailmassa tapahtuneet asiat. Hieman vähemmän alaa seuranneilta lienee jäänyt huomaamatta verkkokaupparatkaisuja tarjoavien tahojen välinen kinastelu esimerkiksi markkinaosuuksista. Vuoden aikana on myös syntynyt lisää kilpailua alalle, minkä seurauksena meillä verkkokauppojen parissa työskentelevillä on käytössämme suurempi ja ennen kaikkea parempi valikoima työkaluja verkkokaupan perustamiseen.

MyCashflown blogissa tapahtumia on käsitelty varsin kattavasti, mutta itse lisäisin listaan vielä Magento-nimisen avoimen lähdekoodin ohjelmiston kypsymisen. Magento vaikuttaa erittäin lupaavalta verkkokauppaohjelmistolta, johon tulen varmuudella tutustumaan tarkemmin lähiaikoina. Magento mahdollistaa pakasta vedettynä mm. digitaalisten tuotteiden kauppaamisen eli asiakas saa maksamisen jälkeen latauslinkin, jolla hän saa ladattua ostoksensa omalle koneelleen. Kyselin tuossa jokin aika sitten mahdollisuutta tehdä Clover Shopilla vastaava kauppa, mutta ainakaan Apilarattaalla ei ollut tarjota ainakaan kovin hyvää valmista ratkaisua tuollaisen kaupan toteuttamiseen.

En lähde kirjoittamaan uusiksi juttuja, jotka on MyCashflown blogissa jo kerrottu, joten terve menoa MyCashflown blogiin: Verkkokaupan vuosi olennaisilta osin.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti