Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Välipäivien linkkivinkit verkkokauppiaille

Kirjoittanut Janne 29.12.2008

Näin välipäivien kunniaksi keräsin verkkokauppiaille kasan linkkejä, joista toivon mukaan löytyy hyödyllistä tietoa kaupankäyntiä ajatellen. Ensimmäisenä kannattaa suunnata Smilehousen tuoreen verkkokauppatutkimuksen ääreen, jossa selviää mm. se, että naiset ja syrjäseuduilla asuvat ostavat verkosta eniten. Luonnollisesti nuoret ostavat verkosta enemmän kuin hieman vanhemmat henkilöt. Miehet puolestaan vertailevat verkossa hintoja huomattavasti naisia enemmän. Tämä näyttääkin tukevan sitä käsitystä, että naiset niin sanotusti shoppailevat verkossakin ja heille verkkokaupan elämyksellisyydellä saattaa siis olla enemmän merkitystä kuin tiedon perässä vauhkoaville miehille.

Kyselyn tulosten mukaan kauppiaan kannattaa laittaa koko tuotevalikoimansa kauppaan, koska harva asiakas jaksaa kysellä asiakaspalvelusta niitä tuotteita, joita ei verkkokaupassa näy. Verkkokaupan kannattaa myös tarjota mahdollisimman laaja valikoima toimitustapoja, koska yllättävän suuri osa kyselyyn vastanneista kertoi ostoksen jääneen tekemättä siitä syystä, että tuotetta ei haluttu hakea syystä tai toisesta postista.

Lue lisää Smilehousen tutkimuksesta

Toimituskulut haittaavat verkkokauppaa

Peräti 30% verkkokaupan ostoskoriin viedyistä ostotapahtumista keskeytyy, koska asiakas säikähtää toimitusmaksujen suuruutta. Tämä ylimääräinen harkintaporras verkko-ostoksen tekemisessä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan jättää pois ja sisällyttää toimituskulu suoraan tuotteen hintaan. Ainahan tämä ei tietenkän ole mahdollista, sillä esimerkiksi lähetyksen paino voi muuttua niin paljon, että lähettäminen kiinteällä hinnalla aiheuttaisi tappiota.

Lue aiheesta lisää

Verkkokaupan karikot

Mainoslauseista huolimatta verkkokaupan pitäminen ei ole helppoa. Asiakkaita täytyy hankkia varsinkin alussa omatoimisesti erittäin aktiivisesti. Konversioaste on pieni ja aikaa asiakkaan vakuttamiseen on enintään 30 sekuntia, jopa vähemmän. Joukosta erottautuminen on myös haastavaa, sillä verkosta löytyy lukematon määrä kilpailijoita. Tutkimusten mukaan ainoastaan 23% suomalaisista pitää verkkokaupan kotimaisuutta tärkeänä tekijänä ostopäätöstä tehdessään.

Asiakaspalvelu on yksi keino erottautua massasta. Jos tarjoat ympärivuorokautista ja reaaliaikaista asiakaspalvelua verkkokaupassasi, voit olla varma, että asiakkaasi pitävät siitä. Kysymys kuuluukin, onko se kustannustehokasta? Muista myös kertoa asiakkaalle realistinen toimitusaika ja pidä lupauksesi.

Lue lisää verkkokaupan sudenkuopista

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti