Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Suomen Maksuturva Oy takaa kaupankäynnin rehellisyyden

Kirjoittanut Janne 13.02.2009

HUOM! Blogimme ei liity mitenkään Suomen Maksuturva Oy:hyn. Jos teillä on asiaa Suomen Maksuturvalle, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä suoraan heihin: www.maksuturva.fi


Suomen Maksuturva Oy tarjoaa palvelua, jossa se toimii välikätenä verkkokaupan ja kuluttajan välillä. Palvelu toimii siten, että verkkokauppa aloittaa yhteistyön Suomen Maksuturvan kanssa, minkä jälkeen kuluttajalla on mahdollisuus maksaa ostoksensa Maksuturvan kautta. Raha siirtyy Maksuturvan tilille, minkä jälkeen verkkokauppa lähettää tuotteen kuluttajalle. Kun kuluttaja on saanut tuotteen, kuluu pari päivää ja raha siirtyy Maksuturvan tililtä verkkokauppiaan tilille, ellei kuluttaja ole jostain syystä peruuttanut kauppaa ja ilmoittanut siitä Maksuturvalle.

Luonnollisesti kuluttajalla on myös 14 päivän palautusoikeus, mutta palautuksen tapahtuessa myöhemmin kuin seuraavana päivänä tavaran vastaanottamisesta, täytyy kuluttajan hoitaa rahojen takaisinsaaminen suoraan verkkokaupan kanssa.

Palvelun idea on tarjota kuluttajalle lisäturvaa verkko-ostamiseen, sillä tutkimusten mukaan ennakkomaksaminen vähentää kuluttajien intoa tehdä ostoksia verkossa. Maksuturvan avulla raha ja tuote vaihtavat omistajaa ainakin periaatteessa yhtäaikaisesti.

Suomen Maksuturvalla on sopimukset kaikkien muiden suomalaisten pankkien kanssa paitsi Nordean, jonka asiakkaat joutuvat maksamaan ostoksensa tavallisella tilisiirrolla halutessaan käyttää Maksuturvaa.

Palvelun ovat perustaneet Mikael Smeds ja Konsta Karvinen, jotka ovat aiemmin työskennelleet OP-Pohjolassa.

Ihan mielenkiintoisen oloinen palvelu, mutta nähtäväksi jää, kuinka se lähtee lentoon. Ansaintalogiikka kyseisessä palvelussa on, että 2,30% tai vähintään 1,95€ ostoksesta kilahtaa Maksuturvalle transaktiokohtaisena palkkiona. Aloitus- tai kuukausimaksua palvelussa ei ole.

Kuluttajalle lisäturvaa ja joustavuutta tuovia palveluita on alkanut ilmestymään kuin sieniä sateella. Maksuturvan lisäksi aika vastikään on ilmestynyt ainakin laskulla ja osamaksulla maksamisen mahdollistavia palveluita. Todennäköisesti kaikki eivät lähde lentoon myrskylinnun tavoin, joten jäämme jännityksellä odottamaan kenen kelkkaan kannattaa lähteä. Vuoden kuluttua olemme jo paljon viisaampia.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

4 Kommenttia

 1. petteri Sanoo:

  Hyvä idea, mutta..isoin ongelma tuntuu olevan kaiken viestinnän hitaus ko. palvelun kanssa

  Tilatessa tulee heti 1-2 vuorokauden viive että tilauksesta lähtee edes viesti myyjälle. Toimitusajat muilla kaupoilla on 1-2 vrk, kun tämän palvelun kautta tulee kotimaan toimituksissa heti yli viikko lisää.

  Samalla odotuksella tulee tilattua ulkomailta tai kaupasta joka ei käytä tätä palvelua.
  Esim. Saksasta tilattuna tavarat on nopeammin perillä kuin tätä palvelua käytettäessä

 2. kummajuttu Sanoo:

  En tiennytkään että tuon palvelun kautta voi jotain tilata. Ainakin mulla vastaan tulleissa parissa kaupassa se on ollut pelkkänä maksutapana ja tilaaminen on tapahtunut kyseisessä verkkokaupassa. Ihan normityyliin meni tilaus ja tieto tilauksesta (ja maksusta) näytti olevan heti myyjällä. Tietty jos sulle sattui osumaan joku hitaampi myyjä, jolla vain oli toi maksutapa? Suurin osa kotaimaisista verkkokaupoista tuntuu olevan tahdiltaan ”vähän leppoisampia” kuin esim briteissä ym, joista tuotteen saa suomeen nopeammin kuin espoosta helsinkiin… (useissa tapauksissa tuote on kädessä lyhyemmässä ajassa kuin missä kotimainen kauppa saa tuotteen postiin)

  En noiden sivuilta löytänyt mitään viitettä, että niiden kautta saisi jotain tilattua… Menikö multa jotain ohi?

 3. Pesonen Sanoo:

  http://yritys.taloussanomat.fi/y/suomen-maksuturva-oy/helsinki/2121703-0/

  Aika raikkaasti pojat ssavat persnettoa tehtyä. Alle sadantonnin vaihdolla yli milli pataan?!? Miten toi voi olla mahdollista :)

 4. heikki makela Sanoo:

  aiheettomat laskut.

Jätä kommentti