Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Suomalaiset ostavat netistä

Kirjoittanut Janne 29.11.2008

Smilehouse Oy toteutti kyselytutkimuksen suomalaisten nettiostoskäyttäytymisestä. Vastaajista 51% uskoi tekevänsä jouluhankintoja netistä. Näistä 79% aikoi ostaa lahjoja. Vastaajista 49% piti siitä, että verkkokaupassa on valmiita lahjavaihtoehtoja. Noin neljäsosa vastaajista arvosti sitä, että lahjat toimitetaan suoraan lahjan saajalle.

– Lahjoja verkkokaupoista ostavat erityisesti nuoret ja keski-ikäiset. Naiset ostavat lahjoja enemmän kuin miehet, mutta harvat joulun elintarvikehankintoja verkosta tekevät ovat pääosin miehiä, kertoo iTestin tutkimusasiantuntija Monika Helberg tutkimuksen tuloksista.

Näitä lukuja katsellessa onkin uskamatonta, että vain 10-20% suomalaisyrityksistä myy tuotteitaan ja palveluitaan myös verkossa. Ulkomaille virtaavan rahan määrä on valtava johtuen kuluttajien kysynnän ja suomalaisen verkkokauppatarjonnan välillä vallitsevasta epäsuhdasta.

– Verkkokaupoissa asioinnin tärkeimpiä kriteerejä ovat nykyään helppous, vaivattomuus ja ajallinen vapaus. Kun kuluttajista jo puolet haluaa välttää myymälöiden jouluruuhkia ja tekee jouluhankintojaan myös verkkokaupoista ja kun näistäkin hankinnoista menee neljännes tai jopa kolmannes ulkomaisille verkkokaupoille, monella suomalaisella kauppiaalla jää paljon joulueuroja saamatta, harmittelee Smilehousen toimitusjohtaja Tapio Talvisalo.

Yritykseni Avania toteutti muuten vastikään verkkokaupan täällä Oulussa toimivalle suklaakaupalle. Kyseisestä verkkokaupasta asiakkaat voivat tilata konvehtirasioita lahjaksi vaikka ystävälleen ja rasiat toimitetaan suoraan ystävän postiluukkuun. Rasiat on mitoitettu siten, että ne mahtuvat yksittäin tilattuina postiluukusta sisään. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka kuluttajat ottavat tämän tyyppisen lahjakaupan vastaan. Tuote on ainakin kunnossa, sillä Nelituulia Oy:n konvehdit ovat erittäin herkullisia.

Käy tutustumassa Nelituulian verkkokauppaan osoitteessa www.nettisuklaa.fi.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti