Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Paperinen tuotekatalogi verkkokaupan tueksi

Kirjoittanut Janne 27.04.2009

Itellan asiakaslehdessä oli mielenkiintoisia juttuja verkkokaupan ja kuvaston yhteispelistä. Lehdessä haastateltiin mm. Hobby Hallin markkinointijohtajaa Riitta Kiukasta, joka kertoi kuinka Hobby Hallin kuvasto tukee heidän verkkokauppaansa. Hobby Hall on etäkaupan markkinajohtaja Suomessa ja Baltian maissa, joten oppia heidän kokemuksistaa kannattaa varmasti ottaa.

Kiukkaan mukaan verkkokauppa ja kotiin lähetettävä kuvasto täydentävät toisiaan erinomaisesti. Hobby Hall lähti mukaan verkkokauppaan vuosituhannen vaihteessa ja odotukset olivat, että verkon kautta syntyisi uusi asiakasryhmä vanhan katalogiasiakasryhmän rinnalle. Kävi kuitenkin niin, että katalogin lukijat nousivat verkkokaupan suurimmaksi käyttäjäryhmäksi.

Tällä hetkellä verkkokauppa-asiakkaat kattavat Hobby Hallin myynnistä 66% ja luvun odotetaan nousevan yli 70%:n lähiaikoina. Hobby Hall on jatkuvasti tutkinut paperikuvaston tarpeellisuutta ja tutkimusten tulos on selvä: yli 75% asiakkaista haluaa paperikuvaston edelleen tipahtavan postiluukustaan sisään.

Itselläni tuli kuvastoista heti mieleen Verkkokauppa.comin lehti, joka tulee aina selattua läpi hartaudella.

Kuvastosta päästään mainostamisen tärkeyteen. Verkkokaupan ei missään nimessä kannata tuudittautua pelkästään hyvän Googlenäkyvyyden varaan, sillä kilpailu on silläkin rintamalla jo kovaa ja Google algoritmit muuttuvat tiuhaan, mikä voi aiheuttaa omien sivujen tippumisen hakutulosten kärjestä täysin yllättäen. Usean mainoskanavan käyttämisellä saavutetaan parhaat tulokset ja turvataan kaupankäynti yhden kanavan pettäessä. Paperikatalogi on varmasti hyvä valinta uusia markkinointikanavia pohdittaessa.

 

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti