Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Kaksi ilmaista verkkokauppalisäosaa WordPressiin

Kirjoittanut Janne 27.01.2009

Sattuipa silmiini pari ilmaista verkkokauppateemaa/pluginiä WordPress-julkaisujärjestelmälle. WordPresshän on periaatteessa pelkkä blogijärjestelmä, mutta se taipuu aika moneen. Käytän itse WordPressiä asiakkaiden webbiprojekteissa säännöllisesti, sillä se on varsin näppärä pienen tutustumisen jälkeen. Aiemmin käytin Joomlaa, mutta enpä koskisi siihen enää pitkällä tikullakaan.

Anyways nyt asiaan. Eli kaksi ilmaista verkkokauppateemaa, joilla saa näppärästi pystyyn tilausjärjestelmän. Suomessa ongelmaksi muodostuu suomalaiset maksutavat, mutta jos niitä ei tarvitse on homma helppoa. Kansainväliseen kauppaan löytyy PayPal ja Google Checkout maksutavat.

Ensimmäinen on WP e-Commerce, joka on itseasiassa WordPress plugin. Toinen on nimeltään King Cart, joka on WordPress teema.

En ole kumpaakaan asentanut tai sen kummemmin kokeillut, joten jos jollain on näistä kokemuksia, heittäkää kommenttia tämän jutun kommenttiosioon.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

2 Kommenttia

  1. Teemu Mäntynen Sanoo:

    WP e-Commerce -ohjelmiston lisenssipolitiikka on pahasti hakusessa (tai oli ainakin kun viimeksi katsoin). Jostain syystä ohjelmiston kehittäjä kertoo, että ohjelmaa on lupa käyttää, mutta ei suostu täsmentämään, millä lisenssillä ohjelma on jaossa. Se jättää ohjelmiston käyttäjät hyvin vaikeaan tilanteeseen.

    Asiasta on juttua esim. tässä forumin viestiketjussa.

  2. Janne Sanoo:

    Löysin WP e-Commercen lisenssin version 3.6.9 asennuspaketin sisältä ja näyttäisi olevan GNU General Public License eli vapaa ohjelmistolisenssi. Niille, jotka eivät tiedä mitä tämä tarkoittaa tiedoksi, että kyseisen lisenssin alaisia ohjelmistoja voi käyttää, kopioida, tutkia, muuttaa ja jakaa edelleen vapaasti.

Jätä kommentti