Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Itellan verkkokauppaseminaarin antia

Kirjoittanut Janne 24.04.2009

Itella järjesti torstaina 23.4. verkkokauppaseminaarin Oulussa. Seminaarissa käytiin läpi niin verkkokaupan tulevaisuutta kuin verkkokaupan hyviä ominaisuuksiakin. Lisäksi käytiin läpi Itellan suurta verkkokauppatutkimusta, joka toteutettiin tämän vuoden alussa. Tilaisuudessa puhui Itellan edustajien lisäksi myös HansConin verkkokauppa-asiantuntija Samuli Romppainen sekä Smilehouse Oy:n Mervi Lindqvist.

Itellan tutkimuksessa saatiin kerättyä peräti 74 400 ajatusta esitettyihin kysymyksiin. Yli 22 000 vastaajaa jätti taustatietonsa. Vastaajista 66% oli naisia, joten tulos myötäilee normaalia kaavaa, jonka mukaan naiset vastaavat erilaisiin kyselyihin miehiä innokkaammin.

Tutkimuksessa tutkittiin myös sitä, mikä on kuluttajien mielestä tärkeää verkkokaupassa. Kaikkein tärkeimmäksi tekijäksi verkkokaupasta ostamisen kannalta paljastui luotettavuus, jonka perässä tulivat sivusto, asiakaspalvelu ja laatu. Kaikkein yleisin toive oli, että asiat olisivat verkkokaupassa helppoja. Vaikka helppous ei verkkokaupan valinnassa tämän tutkimuksen mukaan ollutkaan tärkein tekijä, se oli kuitenkin kauttaaltaan yleisin valinta ja sillä kuvailtiin lähes kaikkia verkkokaupan toimintoja. Verkkokaupan helppoutta voidaan parantaa käytettävyystutkimuksen keinoin.

Puran lähiaikoina seminaarin antia yksityiskohtaisemmin, joten kannattaa pysyä kuulolla ja tilata Verkkokauppaopas.comin rss-syöte, sillä luvassa on runsaasti käyttökelpoisia vinkkejä verkkokaupan kehittämiseen.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti