Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Gagarin verkkokauppaindeksi kertoo verkkokaupan suunnan

Kirjoittanut Janne 25.12.2008

Verkkokauppaohjelmistoja tarjoava Gagar julkaisi joulukuun alussa verkkokauppaindeksin, joka kertoo verkkokaupan nykytilan sekä suunnan Suomessa. Indeksin tiedot perustuvat Gagarin asiakaskuntaan, joka Gagarin mukaan tarkoittaa noin kolmasosaa suomalaisista verkkokaupoista eli yli 800:aa verkkokauppaa. Jos tieto pitää paikkansa, indeksiä voi pitää varsin luotettavana kuvana suomalaisen verkkokaupan tilasta. 

Indeksi paljastaa, että tilauskertojen määrä on pysynyt vuoden 2008  ajan suurinpiirtein vakiona ja laskenut hieman edellisen vuoden viimeisestä neljänneksestä. Samalla kuitenkin tilausten arvo eli ostosten euromääräinen keskiarvo on noussut, joten indeksi on jatkanut loivaa nousuaan.

Indeksin mukaan verkkokauppa on jatkanut kasvuaan tänä vuonna, mutta kolmannella neljänneksellä tapahtui pieni lasku edelliseen neljännekseen verattuna. Tästä huolimatta joulukaupan odotetaan kasvattavan indeksin arvoa viimeisellä neljänneksellä. Nähtäväksi jää, kuinka paljon arvo nousee. Gagarin ennuste on 25%.

Gagarin verkkokauppaindeksiin

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti