Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Fruugo on tulossa

Kirjoittanut Janne 05.02.2009

Fruugo tulee. En tiedä koska, mutta se tulee. Mitä se tuo tullessaan onkin sitten toinen juttu. Kovasti hypetetty Fruugo on palvelu, jonka kautta verkkokauppiaat voivat tuoda tuotteitaan esille eräänlaisessa virtuaalikauppakeskuksessa. Tuotteiden maksaminen tapahtunee suoraan Fruugon kautta ilman siirtymistä tuotteen toimittavan kauppiaan sivuille. Fruugo ottaa rahansa kauppiaalta provision muodossa ja todennäköisesti kauppiaan ja Fruugon välisessä sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan tuotteita täytyy myydä samalla hinnalla sekä kauppiaan omassa kaupassa kuin Fruugossakin.

Vastaavan tyyppisiä virtuaalikauppakeskuspalveluita on varmasti jo olemassa, mutta Fruugo yrittääkin yhdistää ainakin koko Euroopan, ellei koko maailmaa. Tavoitteena on tarjota kuluttajille ympäri Eurooppaa kauppapaikka omalla kielellä ja omalla valuutalla ja näin helpottaa ostoksen tekemistä. Kauppiaille etuna on luonnollisesti koko Euroopan laajuinen markkina-alue.

Kumppaneikseen Fruugo valitsee kauppiaita, jotka pystyvät takaamaan luotettavat toimitukset. Fruugohan vastaa kauppiaden tekemisistä kuluttajien suuntaan sekä kuluttajien tekemisistä kauppiaiden suuntaan. Näin kauppiaan ja kuluttajan riskit saadaan minimoitua.

MTV3 haastatteli Fruugon toimitusjohtaja Juha Usvaa Huomenta Suomi -ohjelmassa. Katso haastattelu Maikkarin sivuilta.

Fruugon taustalla on muutamia suuria suomalaisia yritysvaikuttajia, kirkkaimpana tähtenä Jorma Ollila.

Fruugosta löytyy muutama kuva flickr:ssä.

Englanniksi lisää tietoa löytyy mm. ArcticStartup-blogin Fruugo-artikkelista.

Periaatteessa Fruugo kuullostaa ihan mielenkiintoiselta hankkeelta. Kaikkihan riippuu tietysti siitä, kuinka Fruugoon saadaan houkuteltua kävijöita ja sitä kautta maksavia asiakkaita. Ainakin ennakkohypetys on ollut varsin onnistunutta, joten ei heitetä pyyhettä kehään ainakaan vielä. Itselläni heräsi vielä sellainen kysymys, että voikohan Fruugon kautta myydä myös digitaalisia tuotteita?

Jään mielenkiinnolla odottamaan Fruugon julkistusta. Laitoinpa menemään pyynnön päästä beta-käyttäjäksi, mutta senhän tietää jo, että kutsua ei koskaan tule. Tosin kerta se olisi ensimmäinenkin.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

9 Kommenttia

 1. Janne Waltonen Sanoo:

  Tervehdys blogaava kaima,

  Nopea vastaus noihin digitaalisiin tuotteisiin eli tässä vaiheessa emme ota vielä muita kuin fyysisiä tuotteita, mutta emme ole poissulkeneet jatkossa mahdollisuutta integroida myös kauppiaita, joilla on muutakin myytävä kuin ”pakattavissa olevia, postitettavia, ei syötäviä tuotteita”.

  Kiitos kiinnostuksestasi Fruugoa kohtaan, jos olet Oulusta päin jossain välissä Helsingin suunnalla, niin laita viestiä, niin pyrin järjestämään sinulle Fruugon esittelyn.

 2. Petri Sanoo:

  Blogimerkinnän ensimmäisessä sanassa kirjoitusvirhe.

 3. Janne Sanoo:

  Ei ole enää :)

  Kiitos huomiosta. Iskenyt näköjään pahemman sorttinen lukihäiriö.

 4. Janne Sanoo:

  Kaimalle viivästynyt vastaus: Kiitos kutsusta. Täytyy ilmoitella, jos tulee asiaa Helsingin suuntaan. Tosin aika harvoin on tullut viime aikoina siellä etelän suunnassa visiteerattua…

 5. Lauri Sanoo:

  Pääsin Beta-käyttäjäksi kuten varmaan kaikki sinne pyrkivät. Ei vakuuttanut millään tasolla.
  Saas nähdä millaisella rytinällä tuo palvelu saadaan kansaan uppoamaan. On se jännä?

 6. Verkkokauppias(ko?) Sanoo:

  Fruugosta voi tulla hyvä palvelu jos saavat hinnoittelun järkevämmäksi. Tällä hetkellä tuotteiden vienti palveluun ja myynti maksaisi niin paljon että kate olisi syöty jo tällä.

 7. mutaati0 Sanoo:

  Fruugolla on vähän ikävä tapa spämmätä niiden uutiskirjettä.

  Ei auta vaikka ruksitat itsesi pois listalta Fruugon sivuilta, tai vaikka klikkaisit ”unsubscribe” itse sähköpostissa.

 8. Mirko Sanoo:

  Mikäs fruugon tilanne tällä hetkellä? Ei ainakaan taida olla sellainen menestystarina kuin odotettiin vai?

 9. Tero Sanoo:

  ”DKNY kellosta urheilullinen muutosta, tämä tyyli unisex ominaisuuksia ruostumatonta terästä koskevassa asiassa ja musta kuminen hihna kuvioitu pinta. Pyöreä kellotaulu on musta valkoisin aksentti on rohkea numerot ja merkit on helppo katsella, kolme kädenliikkeellä ja näyttää myös DKNY-logo.”

  Jonkin verran on vielä tekemistä tämän ”omalla kielellä” -lupauksen kanssa ;)

  Fruugo on teknisesti muuten hämmästyttävän toimiva ja ulkonäkökin on hyvin tyylikäs. Mutta on siihen rahaakin palanut, itseasiassa aivan järkyttäviä summia.

Jätä kommentti