Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Checkout poisti provisiot

Kirjoittanut Janne 03.07.2009

Maksupalvelu Checkout poisti palvelustaan provisiomaksun verkkokauppiaiden osalta ja jätti jäljelle ainoastaan 0,35 euron suuruisen transaktiomaksun. Tämä muutos koskee suomalaisten verkkopankkien kautta suoritettuja maksuja. Luottokorttiostojen osalta Checkoutissa on 6%:n provisio + 0,35€:n + alv transaktiomaksu. Kauppiaan kannattaa Checkouttia ja vastaavia maksupalveluita harkitessaan ottaa huomioon hinnan lisäksi se, että maksut eivät tule suoraan kauppiaan tilille vaan viive voi pahimmillaan olla jopa useita viikkoja. Joka tapauksessa Checkoutin ja Suomen Verkkomaksujen tapaiset palvelut mahdollistavat kohtalaisen edullisesti ja pienellä vaivalla verkkomaksumahdollisuuden verkkokaupalle.

Niille, jotka eivät Checkoutista ole koskaan kuulleet: Checkout on palvelu joka mahdollistaa verkkokaupalle verkkomaksujen vastaanottamisen usean eri verkkomaksumahdollisuuden kautta. Palveluun kuuluu liuta kotimaisia pankkeja sekä joukko muita rahoitus- tai luottolaitoksia. En saanut palvelun sivuilta selville, minkä kautta luottokorttimaksut menevät. Ilmeisesti ei ainakaan Luottokunnan. Jos joku tietää, voisi kirjoitella kommenttiosioon.

Itselläni ei ole kokemuksia Checkoutista, joten en osaa palvelun toimivuudesta mitään sanoa. Jos joku lukija on Checkouttia käyttänyt, olisi mukava kuulla kokemuksia kyseisestä palvelusta vaikkapas tämän jutun kommenttiosiossa.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Yksi kommentti

  1. O-H Sanoo:

    Luottokunnan korteilla (Visa, Visa Electron, Mastercard) tehtävissä maksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Ostolaskut Oy:n (2284303-3) välille, joka on maksun saaja ja Checkout -palvelun virallinen yhteistyökumppani, ja joka tilittää maksun myöhemmin kauppiaalle. Luottokunnan sopimuskumppani asiassa on Suomen Ostolaskut Oy.

Jätä kommentti