Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Autokauppa netissä – joko aika on kypsä?

Kirjoittanut Janne 25.11.2008

Digitoday uutisoi Capgeminin Cars Online -tutkimuksesta, jonka mukaan kuluttajat ainakin maailmalla alkavat jo pikkuhiljaa lämpenemään nettiautokaupoille. Tutkimuksen mukaan nimittäin jo 44% kuluttajista olisi valmiita ostamaan auton kokonaan netin kautta ilman kauppiaan kanssa nenätysten tai puhelimitse kommunikointia. Asiakaspalveluvaatimukset ovat puolestaan nousseet, sillä puolet vastaajista odotti saavansa vastauksen yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta lähettämäänsä viestiin neljän tunnin sisällä. Kolme neljästä vastanneesta olisi valmis omien sanojensa mukaan vaihtamaan merkkiä tai kauppiasta, mikäli vastausajat eivät miellytä.

Vaikka tulokset eivät välttämättä vastaa suomalaisten mielipiteitä, kannattaa ne kuitenkin ottaa huomioon uusia liiketoimintamalleja kehitettäessä autokaupan alalla. Kannattaa myös huomata, että ihmiset vastaavat kyseyihin usein eri tavalla, kuin mitä sitten oikeasti tekevät. Saattaa siis olla, että puheista huolimatta auto-ostos tehtäisiin loppujen lopuksi kuitenkin autokaupassa netin sijaan, vaikka kyselyn tulokset toista väittäisivätkin.

Joka tapauksessa autokauppojenkin kannattaa panostaa verkkopalveluihin ja kehittää erityisesti verkkoasiakaspalveluaan. Toimivalla ja nopeasti reagoivalla asiakaspalvelulla netissä pääsee jo pitkälle.

Aihealue: Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti