Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Oppaita verkkokaupan perustajalle

Kirjoittanut Janne 04.01.2010

Verkkokaupan perustaminen on juuri nyt monen yrittäjän mielessä. Talouden yleisen tilanteen ollessa mitä on, yrittäjillä on aikaa paneutua verkkokaupan perustamiseen. Taantuman aika on hyvä hetki verkkokaupan perustamiselle myös sen vuoksi, että talouden nousukausi tulee vääjäämättä jossain vaiheessa ja jos yrityksellä on nousukauden alkaessa verkkokauppa jo valmiina, on hänellä usein etulyöntiasema sellaisiin kilpailijoihin verrattuna, jotka eivät ole olleet ajoissa liikkeellä verkkokaupan perustamisen suhteen.

Ajattelin auttaa verkkokauppiaan uraa pähkäileviä muutamalla suomenkielisellä ja maksuttomalla oppaalla, jotka onnistuin löytämään netin syövereistä.

Alla on linkkejä niin verkkokaupan perustamisoppaisiin kuin sähköpostimarkkinoinnin oppaaseenkin. Osa oppaista on tilaustavaraa ja ne saa käyttöönsä, jos uskaltaa luopua yhteystiedoistaan.

Oppaita verkkokauppiaalle

Vilkas Group, joka tunnettiin aiemmin Gagarina (Omaverkkokauppa), on julkaissut 30-sivuisen PDF-oppaan nimeltään “Pienten- ja keskisuurten yritysten menestys verkkoliiketoiminnassa”.

Tilaa Vilkas Groupin opas

Apilaratas Oy, joka tunnetaan Clover Shop -verkkokauppaohjelmistostaan, on julkaissut “Näin onnistut verkkokaupan perustamisessa” -opassivuston.

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry on julkaissut “Sähköisen kaupankäynnin aapisen“, jossa on peräti 104 sivua. Oppaan voi ladata PFD-muotoisena TIEKEn sivuilta.

Myös Itellalta löytyy opas verkkokauppiaan uran aloittamista helpottamaan. Itellan “Verkkokaupan opas” löytyy niin HTML kuin PDF -versioina.

Sähköisen kaupan palvelukeskus E-Commerce Finlandin sivuilta löytyy viisiosainen opas verkkokaupan perustamiseen.

Ideacafe-blogista löytyy Samuel Hovin kirjoittaman “Verkkokaupan perustaminen” -opas.

Koodiviidakko Oy on julkaissut 43-sivuisen sähköpostimarkkinoijan PDF-oppaan, josta on varmasti hyötyä kaikille verkkokauppiaille. Uutiskirjeiden oikeanlaisessa hyödyntämisessä suomalaiset verkkokaupat antavat ikävä kyllä liian usein tasoitusta ulkomaisiin kauppoihin verrattuna.

Tilaa Sähköpostimarkkinoijan käsikirja

Näillä oppailla verkkokauppias pääsee ainakin alkuun verkkokaupan perustamisen suhteen. Englanninkielisiä oppaita löytyykin sitten varmastin vino pino, joten niistä ehkä enemmän joku toinen kerta.

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

5 Kommenttia

 1. Fredu Sanoo:

  Hyviä artikkeleita kaikki ja loistavaa että niistä kasattiin tietoa yhteen paikkaan mutta verkkokaupoista puhuttaessa ei saa unohtaa myöskään palveluja ja kaikkia palvelujaan verkossa myyviä toimijoita (kampaamot, pilates ja muut urheilut, mökkikylät jne). Nämä valitettavan useasti unohdetaan ja keskitytään tavaroiden myymiseen.

 2. Janne Sanoo:

  Aivan totta. Meinaa kieltämättä unohtua liian usein tuo palveluiden myyminen. Ehkä se on määritelmäkysymys, kun palveluita myyviä yrityksiä ei ehkä mielletä kaupoiksi, eikä sitä myöten verkkokauppakaan tuo mieleen palvelupuolen myyntiä.

  Jostain syystä palveluiden myymiseen on huomattavasti huonommin myös työkaluja tai ainakin niitä on tuotu esiin niin huonosti, etten esimerkiksi minä tiedä äkkiseltään ainuttakaan, jos asiakas moista minulta on vailla. Googlellahan noita tosin löytyy muutama, kun alkaa etsimään.

  Magentollakin on käsittääkseni myös mahdollista toteuttaa palveluiden myymistäkin ajanvarauksineen, mutta eipä ole tullut testattua.

  Palvelualan yrityksiä nyt kuitenkin on jonkinmoinen läjä olemassa, joten olisi suotavaa, että heillekin tarjottaisiin helposti lähestyttävissä olevaa ratkaisua. Helposti lähestyttävä tarkoittaa useimmille yrityksille ilmaisversiota, jonka voi päivittää tarvittaessa maksulliseen versioon tyyliin MyCashflow. Mikään ei liene estä vastaavanlaisen mallin toteuttamista myöskään palvelupuolelle. Myytävät tuotteet ovat vain hieman erityylisiä.

 3. Fredu Sanoo:

  Samaa mieltä. Kuten varmaan arvasitkin niin ajoin tällä nimenomaan takaa sitä mitä me teemme (www.digitalbooker.com) mutta toimijoita löytyy tosin jo jonkin vertaa – suurin osa kuitenkin kotikutoisia miniratkaisuja. Ala on aika lapsen kengissä varsinkin kun katsotaan kokonaisratkaisuja, integrointia ja käytettävyyttä.

  Haasteena tässä on palveluntuottajille se, että he hankkivat kotisivut koska kaikilla pitää olla sellaiset – mutta eivät saa siitä mitään lisäarvoa. Ihmiset etsivät googlella palveluja, ehkä löytävätkin ne mutta eivät pysty ostamaan niitä kuten “tavara”kaupassa. Myös me itse syyllistymme tähän ajanvarausjärjestelmämme osalta, järjestelmäämme ei voi ostaa sivuilta noin vain – tähän tulee muutos! Keskustelua on kuitenkin hyvä avata tällaisessakin muodossa jotta palveluntuottajat (ja miksi ei perinteisetkin “kauppiaatkin”) heräisivät oman verkkoliiketoiminnan ympärillä ja osaisivat vaatia enemmän.

  DigitalBookerissa tapahtuu suuria muutoksia H1 aikana 2010, niin loppukäyttäjän, hallinnan, tuotteistuksen kuin ulkoasun ja käytettävyydenkin puolella – joten sopii seurata esim twittern avulla @digitalbooker tai facebookissa http://facebook.dj/digitalbooker ;)

  Verkkokauppojen osalta murroksen pitää todellakin tapahtua “laman” aikan kuten itsekkin sanoit jotta saadaan kilpailuetua nyt ja noususuhteen alussa – tai miksi ei jopa luoda uutta nousukautta entistäkin vahvemmin verkon avulla.

 4. Matti Topias Lahtinen Sanoo:

  Mitä mieltä olet fonectan verkkokauppa systeemistä?
  Tuote ainakin vaikuttaa hyvältä.

 5. Janne Sanoo:

  Niinpäs näyttää hyvältä ja johtuu siitä, että kyseessä on näköjään MyCashflown ohjelmisto eli ilmeisesti Fonecta tarjoaa nykyään MyCashflowta omalla nimellään. Mielenkiintoista.

  Pakettien hinnat näyttävät olevan samat, mutta Fonectalta puuttuu ilmainen versio.

Jätä kommentti