Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Menestyvän verkkokaupan luominen

Kirjoittanut Janne 22.01.2009

Projektiapinat-blogissa on hyvä kaksiosainen artikkelisarja menestyvän verkkokaupan luomisesta. Ensimmäisessä osassa käsitellään verkkokaupan tekniikkaa ja toimintoja, kun taas toinen osa pureutuu verkkokaupan markkinointiin, myyntiin, logistiikkaan ja hankintaan. Artikkeleissa oli hyviä ideoita, jotka piristävät paatuneenkin verkkokauppiaan mieltä. Ajattelin noukkia artikkeleiden parhaat palat tähän juttuun omilla kommenteillani varustettuina.

Suuret tuotekuvat heti näkyvissä tuotesivulla

Miksipä ei. Yleinen tapa on, että tuotesivulla on näkyvissä pieni tuotekuva, jota klikkaamalla asiakas näkee suuremman version kuvasta. Aivan hyvin verkkokauppa voi tarjota tuotteesta jo valmiiksi kohtalaisen suuren kuvan, jos verkkokaupan leiska eli ulkoasu sen vain sallii.

Asiantuntijan neuvopalsta

Ja tähän loppui tämä juttu. Kirjoitin pirun pitkän jutun, johon tuhraantui noin tunti. Millisekunti ennen kuin klikkasin tallenna-painiketta WordPress jostain ihmeen syystä poisti kaikki tekstit yllä olevasta tekstista alaspäin. Luonnollisesti ehdin painaa tallenna-nappulaa ja undokaan ei sen jälkeen enää toiminut. Kiitos WordPress. En tiedä miksei autosave sitten toiminut. Enpä taida toistamiseen juttua kirjoittaa, joten saatte tyytyä lukemaan alkuperäiset artikkelit Projektiapinoiden blogista.

Artikkelisarjan ensimmäinen osa

Artikkelisarjan toinen osa

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Yksi kommentti

 1. ProjektiApina Sanoo:

  Linkit eivät toimi enää.
  Uudet linkit:

  http://soukka.wordpress.com/2008/09/30/nain-luot-menestyvan-verkkokaupan-osa-1-2/

  ja
  http://soukka.wordpress.com/2008/10/06/nain-luot-menestyvan-verkkokaupan-osa-2/

Jätä kommentti