Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Laita Kiitos-sivu tuottamaan

Kirjoittanut Janne 03.06.2009

Verkkokaupan Kiitos-sivu jätetään usein verkkokaupan suunnittelussa täysin vaille sen suurempaa huomiota. Kiitos-sivulla tarkoitan sivua, jonka asiakas näkee tilauksen ja maksun suoritettuaan eli Kiitos-sivu on tilaustapahtuman päätepiste. Usein tämä sivu pitää sisällään vain tekstin ”Kiitos tilauksesta ja tervetuloa uudelleen.” tai muuta vastaavaa. On aika valjastaa Kiitos-sivu parempaan käyttöön.

Kiitos-sivu on erinomainen paikka mainostaa esimerkiksi verkkokaupan uutiskirjettä. Asiakas on jo sitoutunut kauppaan tilauksen muodossa, joten hänelle kannattaa ehdottaa jatkuvan yhteydenpidon mahdollisuutta. Tässä kannattaa painottaa uutiskirjeestä asiakkaalle tulevia hyötyjä.

Sivulla voi myös mainostaa sopivia muita tuotteita, jotka saattaisivat asiakasta kiinnostaa. Tilaus on jo tehty, mutta ehkäpä sittenkin vielä yksi tuote… Tässä voisi ehdottaa esimerkiksi muiden asiakkaiden ostamia tuotteita.

Kiitos-sivulla voi hyvin mainostaa seuraavalla viikolla alkavaa alennusmyyntiä tai tarjota asiakkaalle alennuskoodi, jolla hän saa vaikka 20 prosentin alennuksen seuraavasta tilauksesta. Jos asiakas saadaan tilaamaan samasta kaupasta useita kertoja, tulee hänestä hyvin helposti vakioasiakas, kunhan kaikki menee asiakaspalvelun ja tilausprosessin suhteen putkeen.

Miten sinä parantaisit verkkokaupan Kiitos-sivua ja tekisit siitä tuottavamman?

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti