Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Kaupan peruminen verkkokaupassa

Kirjoittanut Janne 26.02.2009

Verkkokaupan kautta tulleen tilauksen peruminen aiheuttaa harmaita hiuksia monelle verkkokauppiaalle. Tässä jutussa käydään läpi yleisimpiä kysymyksen aiheita kaupan peruuttamiseen liittyen.

Kuluttajalla on 14 päivää aikaa peruuttaa verkkokaupassa tehty tilaus. Tuo 14 päivää lasketaan siitä hetkestä, kun kuluttaja on vastaanottanut sekä tilausvahvistuksen että tuotteen. Aika lasketaan myöhemmin saapuneesta. Itse tuotetta ei tarvitse palauttaa 14 päivän aikana, vaan riittää, että kuluttaja tekee peruutusilmoituksen 14 päivän sisällä. Jos kaupan kohteena on jokin muu kuin tavara, lasketaan peruutusaika sopimuksen solmimisesta.

Asiakkaalla on peruutusaikana oikeus kokeilla tuotetta, mutta tuotteen täytyy olla täysin myyntikunnossa, jotta peruutus olisi mahdollinen. Tavaraa ei siis saa ottaa käyttöön, vaan kokeilemisen tulee olla samanlaista kuin myymälässäkin suoritettu kokeilu. Asiakas saa siis avata myyntipakkauksen kokeillakseen tuotetta.

Kaupan peruuttaminen ei saa aiheuttaa asiakkaalle minkäänlaisia lisäkustannuksia, joten myyjän on vastattava tuotteen ja rahojen palauttamisesta koituvista kustannuksista. Kauppiaan täytyy palauttaa rahat asiakkaalle 30 päivän sisällä tuotteen palauttamisesta, tai jos kyse on palvelusta, 30 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksesta. Mittatilaustöissähän peruuttamisoikeutta ei ole lainkaan, koska kauppias ei ehkä voi myydä tuotetta enää lainkaan eteenpäin. Peruuttamisoikeutta ei myöskään ole esimerkiksi sinetöityjen tallenteiden, kuten tietokoneohjelmien tai cd-levyjen tapauksessa, jos asiakas on avannut sinetin. Myöskään pilaantuvien tuotteiden kohdalla perumismisoikeutta ei ole.

Kuluttajansuojalaki FINLEXissä (luvussa kuusi käsitellään etämyyntiä)

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

4 Kommenttia

 1. Antti Niskanen Sanoo:

  Hei!
  Koskeeko tämä vain kotimaista verkkokauppaa, vai myös esimerkiksi tanskalaista, kuten Health Care Payment Postboks 313 9100 Aalborg Denmark?

 2. Kirsi Sanoo:

  Hei!!
  Tosiaan, tuo Tanskalainen firma… Mulla oli vaikeuksia saada peruttua kaupat. Jouduin sulkemaan pankkikortinkin, odotan jännityksellä saanko rahojani takaisin koskaan. Tuotteet on kyllä palautettu takaisin.

 3. Jukka Sanoo:

  Tuotteiden palauttaminen myyjän kustannuksella on kyllä ihan hanurista. Eihän tavaratalosta tai kaupasta ostettuja tuotteitakaan voi palauttaa myyjän kustannuksella!

  Ymmärrän hyvin, että netistä ostettu tavara ei tyydytä aina ostajaa, mutta palauttamisen pitäisi ehdottomasti tapahtua ostajan piikkiin.

  Joku voi lisäksi tilata huvikseen tavaroita ja tuotteita ilman aikomusta ostaa niitä, jolloin myyjälle tulee huomattavia kustannuksia.

  Eikös tähän palautuskustannuksien perimiseen pitänyt tulla joku muutos?

  terveisin Jukka

 4. jorma Sanoo:

  miten pitäisi toimia kun maksoin tuotteen ennakkoon ja en ole saanut ko. tuotetta ja aikaa tilauksesta on jo 1.5 viikkoa

Jätä kommentti