Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Hyödyllisiä maksuttomia lisäosia Magentoon

Kirjoittanut Janne 27.07.2011

Paljon on vettä virrannut Oulujoessa sitten edellisen blogikirjoituksen, joten näin kesän kunniaksi voisi listata muutaman hyödyllisen Magentolisäosan, joita on tullut aikojen saatossa käytettyä yhdessä jos toisessa projektissa. Kaikki lisäosat ovat ilmaisia, mutta kannattaa tarkistaa minkä Magenton version kanssa ne ovat yhteensopivia, sillä ilmaislisäosissa on aina pieni riski, että niitä ei aina päivitetä tukemaan uusia Magentoversioita.

Enhanced Admin Product Grid

Tällä lisäosalla saat monipuolistettua Magenton tuotehallinnan listaussivua. Ominaisuuksista löytyy mm. tuotekuvien listaaminen tuotteen riville, tuotteen kategorioiden listaaminen sekä haluamiesi tuoteominaisuuksien listaaminen. Oikein näppärä lisäosa, enkä ole havainnut sen käytössä ongelmia.

Seamless Delete Order

Tämän lisäosan avulla voit poistaa kokonaan tilauslistasta haluamasi tilaukset. Tämä on näppärä, jos olet tehnyt esimerkiksi testitilauksia tai vastaavia. Kannattaa kuitenkin huomata, että tilauksen poistaminen ei muistaakseni palauta tilauksessa olevia tuotteita varastoon.

Fooman Email Attachments

Jos on tarve lähettää asiakkaalle automaattisesti sähköpostitse PDF-tiedostona lasku tai toimitusehdot esimerkiksi tilausvahvistuksen yhteydessä, se onnistuu tämän lisäosan avulla.

Allekirjoittaneelta voi muuten kysellä lisäosaa, jolla saa luotua tilauksista suomalaisen laskun viitenumerolla varustettuna. Lisäosaan liittyy myös mahdollisuus muuttaa maksuaikaa asiakasryhmäkohtaisesti.

Mxperts_NoRegion

Suomen markkinoille Magentossa on useita turhia ominaisuuksia ja yksi näistä on State / Province -valinta tilaustietolomakkeella. Tämän lisäosan avulla kyseisen valinnan saa pois päältä.

Simple Configurable Products

Muokattavat tuotteet (englanniksi Configurable Products) ovat magenton tapa toteuttaa esimerkiksi tuotteen väri- tai kokovalinta. Simple Configurables Products -lisäosa tuo muutoksia siihen, kuinka muokattavien tuotteiden hinta valikoituu. Tämän avulla tuotteen hinta määräytyy suoraan tuotevalinnan mukaan, eikä muokattavan tuotteen hinta vaikuta siihen lainkaan. Lisäksi tulee joitain parannusvaihtoehtoja tuotesivun toimintaan muokattavien tuotteiden osalta. Tutustumisen arvoinen lisäosa, jos käyttää muokattavia tuotteita.

Loppuun vielä kantapään kautta opittu oppitunti, joka koskee kaikkia lisäosia. Kannattaa kokeilla lisäosien toimivuutta ensin erillisessä testikaupassa yhdessä kaikkien muiden oikeassa kaupassa olevien lisäosien kanssa. Testaus kannattaa tehdä huolellisesti, sillä lisäosat saattavat joskus törmätä keskenään ja tuloksena on jos jonkinmoista sotkua.

Lisäksi kannattaa huolehtia, että käytettävissä on täydelliset varmuuskopiot niin tietokannasta kuin palvelimella olevista tiedostoistakin, ennen kuin asentaa lisäosan toiminnassa olevaan kauppaan.

Loppuun vielä työkalu, jolla saa ladattua lisäosia ilman Magento Connectia. Työkaluun kopioidaan lisäosan Extension Key ja lisäosan saa sen avulla ladattua omalle koneelleen. Työkalu toimii vain Magento Connectin 1.0 version Extension Keysien kanssa.

Aihealue: Linkkilistat, Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti