Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Hakukonemainonnan kuusi aloittelijamokaa

Kirjoittanut Janne 20.05.2009

Aloitteleva hakukonemainostaja tekee monesti mokia, jotka on syytä välttää tai kampanjat käyvät kalliiksi. Myös kokeneemmat mainostajat saattavat tehdä samoja virheitä huolimattomuuttaan. Sattumalta silmiini osui lista aloittelevien hakusanamainostajien top-6 mokista, joten korvat hörölle, jos asia kiinnostaa.

1. Tarkista avainsanat kirjoitusvirheiden varalta

Kirjoitusvirheitä sattuu kaikille, joten kannattaa tarkistaa, ettei avainsanalistaasi ole eksynyt virheellisiä hakusanoja. Samalla kannattaa tarkistaa vielä kerran, että kaikki hakusanat ovat todellakin osuvia.

2. Tarkista kohde-URL

Mainoksen kohde-URL on erittäin tärkeä. Jos siinä on virhe, on koko mainos aivan turha, sillä mainosta klikkaava henkilö päätyy väärälle tai jopa täysin toimimattomalle sivulle. Tarkista siis URL todella huolellisesti.

3. Muista negatiiviset hakusanat

Negatiiviset hakusanat ovat tärkeitä lähes jokaisessa kampanjassa. Niiden avulla pystyt sulkemaan pois sellaiset klikkaajat, jotka etsivät esimerkiksi ilmaisia tavaroita tai muuta vastaavaa. Pidä siis huoli, että kampanjaasi on määritelty asiaankuuluvat negatiiviset hakusanat, mitkä kannattaa muuten miettiä huolella.

4. Tarkista mainosten näkyvyysalue

Mainokset voi kohdistaa näkymään esimerkiksi tietyissä maissa. Muista siis asettaa mainoksen näkyvyysasetukset kohdalleen, ettei mainoksesi näy koko maailmalle, vaan ainoastaan kohdemarkkina-alueellasi. Suomenkielisen verkkokaupan on esimerkiksi täysin turha mainostaa Yhdysvalloissa.

5. Kytke pois mainosten näyttäminen sisältöverkossa

Mainosten näyttäminen sisältöverkossa kannattaa kytkeä pois päältä. Jos haluat, että mainoksesi näkyvät myös sisältösivuilla, tee niille oma kampanja. Gurut ovat sanoneet, että näin on parasta, joten ketä me olemme heitä kyseenalaistamaan. Sisältöverkossa mainosten näyttäminen vaikuttaa ainakin Adwordsissa näkyviin tilastoihin negatiivisella tavalla, joten lienee mahdollista, että myös mainosten laatupisteet kärsivät. Mielestäni sisältöverkkomainosten siirtäminen omaan kampanjaan helpottaa jonkin verran myös kampanjoiden analysointia.

6. Tarkista kohdesivut

Mainosten kohdesivut eli ne sivut, joille klikkaaja päätyy, kärsivät usein teknisistä ongelmista. Varmista siis, että kohdesivut ovat teknisesti ja ulkoasullisesti moitteettomia ja toimivia.

Aihealue: Oppaat, TOP-listat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

3 Kommenttia

 1. Juhani Tontti Sanoo:

  Kaikki asiaa, mutta voisitko vinkata mistä löytyy parhaimmin ns. Negatiiviset hakusanat, esim, mun sivustolle, jonka root keyword on lainaa?

  T. Juhani Tontti

 2. Tuomas Sanoo:

  Jep, noi negatiiviset hakusanat on tärkeä huomioida ja tarkkailla niitä kampanjan ollessa käynnissä.

  Edellämainittuun lainaa -hakusanaan negatiivisia voisi olla esim. “lainaa kirja” ja “auton lainaaminen”.

 3. Allu Sanoo:

  Tulevaisuudessa automaatio tulee hoitamaan myös nämä ongelmat. Taitaa markkinoilla olla jo pari työkalua, jotka automatisoivat hakukonemainonnan.

Jätä kommentti