Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Google.fi vakiohakukoneeksi Google Chromeen

Kirjoittanut Janne 11.09.2010

Käytätkö selaimenasi Google Chromea? Tässä ohjeet kuinka vaihdat vakiohakukoneen suomenkieliseen Googleen (eli voit hakea suomigooglella suoraan selaimen osoitekenttään kirjoittamalla). Kaikkihan eivät tätä ominaisuutta edes kaipaa, mutta itse olen huomannut, että useimmiten joudun erikseen navigoimaan suomigoogleen pidemmän kaavan kautta, mikä ottaa pattiin.

  1. Klikkaa Chromen osoitekenttää hiiren kakkospainikkeella ja valitse “Edit Search Engines” tai vastaava suomenkielinen valikkokohta.
  2. Klikkaa avautuvan ikkunan alareunassa olevaa plussaa lisätäksesi uuden hakukoneen.
  3. Anna nimeksi esimerkiksi Google Suomi ja Keywordiksi vaikkapa google.fi
  4. URL kohta on ratkaiseva. Copypasteta siihen tämä: http://www.google.fi/search?hl=en&q=%s&btnG=Google+Search&meta=
  5. Klikkaa OK-nappia ja etsi listasta juuri lisäämäsi Google Suomi, valitse se ja klikkaa ikkunan alareunan “Make Default” -painiketta.

Nyt homman pitäisi toimia eli kun kirjoitat osoitekenttään hakusanan, selain käyttää suomigooglea.

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti