Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Google Analytics + Wosbee

Kirjoittanut Janne 24.02.2009

Analytics.fi:ssä on artikkeli Google Analyticsin tulosseurannan ja Wosbeen asettamisesta toimimaan keskenään. Luulin aiemmin tuon olevan mahdotonta ja niin taisi luulla Smilehousen porukkakin, sillä kyselin asiasta joskus aikoinaan Wosbeen foorumilla ja sain vastaukseksi sen olevan mahdotonta. Ongelmana ainakin itselläni oli, etten saanut napattua Wosbee-kaupasta oikeaa urlia tulostavoitteen päätepisteeksi. Nyt homma kuitenkin onnistuu ja ohjeet löytyvät Analytics.fi:stä. Jujuna on lähettää oikea url javascriptillä Google Analyticsille.

Esimerkkikoodinpätkä, joka lisätään Wosbeen vapaaseen HTML-moduuliin:

<script type=”text/javascript”>
pageTracker._trackPageview(”/ostos/order1.html”);
</script>

En ole itse vielä menetelmää testannut, mutta olettaisin sen toimivan ilman suurempia ongelmia.

Lue koko ohje Analytics.fi:stä

Jos et onnistu saamaan seurantaa toimimaan, ota yhteyttä, niin autan sinua seurannan asettamisessa pientä korvausta vastaan.

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Yksi kommentti

  1. Suski Sanoo:

    Ohessa print screen Wosbeesta, jossa on tulostavoitteena ostoksen tekeminen http://www.analytics.fi/images/smile_tavoite.gif

Jätä kommentti