Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Google Analytics ja Direct Traffic eli suora liikenne

Kirjoittanut Janne 04.05.2010

Google Analyticsistä löytyy monenlaista tilastoa ja eräs niistä kertoo niin sanotun Direct Trafficin eli suoran liikenteen määrän sivuille. Mitä tämä suora liikenne sitten itseasiassa tarkoittaa? Usein kuvitellaan sen tarkoittavan ainoastaan niitä vierailijoita, jotka kirjoittavat sivujen osoitteen suoraan selaimen osoitekenttään tai klikkaavat itsensä sivuille kirjanmerkin kautta. Tämä on kuitenkin harhaluulo ja suora liikenne sisältää myös paljon muuta.

Suora liikenne kertoo itse asiassa ainoastaan sen, kuinka moni vierailija saapuu sivuille sellaisen toiminnon kautta, joka ei kerro selaimelle lähtöpaikkaansa.

Alla eräs lista, joka selventää mistä kaikkialta Direct Trafficia esimerkiksi tulee:

 1. Vierailija saapui sivuille kirjoittamalla ositteen selaimen osoitekenttään tai klikkaamalla selaimen kirjanmerkkiä.
 2. Vierailija klikkasi linkkiä sähköpostiohjelmassa. Webmail-palvelut näkyvät usein toisella tavalla.
 3. Linkki oli dokumentissa.
 4. Lähtösivusto on salattu, https-alkuinen osoite.
 5. Vierailija käyttää IE-selainta ja linkki sivustolle oli toteutettu Javascriptillä tai Flashillä, kuten moni mainosbannerin linkki.
 6. Sivustosi kohdesivulla on 301 permanent redirect.
 7. Linkki oli intranetissä tai muulla proxyn tai vastaavan takana olevalla sivustolla.
 8. Vierailija on tehnyt muutoksia selaimeensa estäen sitä kertomasta lähdesivua.
 9. Jokin toinen sivusto on laittanut sivustosi sisältöä iFrameen ja estänyt lähdesivun paljastumisen koodin avulla.

Ainakin nämä edellä mainitut tekijät aiheuttavat siis sen, että Google Analyticsissä näkyy liikenteen lähteenä suora liikenne, eikä todellista lähdettä. Vaikuttavia tekijöitä on varmasti myös lisää ja jos joku tietää, niin täydentää listaa kommenttiosioon.

Jos haluat vähentää suorana liikenteenä näkyvien määrää, kannattaa liikenteen lähde merkitä suoraan linkkiin, jolloin Analytics rekisteröi se halutulla tavalla. Googlelta löytyy URL Builder Tool, jolla voit lisätä linkkiisi tietoja, jotka välittyvät Analyticsille. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi halutessasi lisätä linkin uutiskirjeeseen, jolloin saat selville kuinka moni kävijä saapui sivuillesi juuri kyseisen uutiskirjelinkin kautta.

Halutessasi voit testata itsekin, mikä on jonkin tietyn sivun lähde kirjoittamalla seuraavan koodin selaimeen:

javascript:alert(document.referrer)

Popupin pitäisi tämän jälkeen kertoa lähde, mikäli sellainen on tiedossa.

Aihealue: Oppaat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Yksi kommentti

 1. Vakuutus J Sanoo:

  Oon ihmetellytki miten osaan sivuistoistani on tultu suoralla osoittella, siis johonkin alasivulle jossa on pitkä osoite

Jätä kommentti