Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Yritysrahoitussuomi – Perustajan haastattelu

Kirjoittanut Janne 05.11.2010

Yritysrahoitussuomi.fi -palvelu on uusi suomalainen rahoitusalan verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää rahoittajat ja rahoitusta etsivät yrittäjät. Tässä lyhyt haastattelu palvelun kehittäjältä, jolla on pitkä talousalan kokemus.

Mistä Yritysrahoitussuomi-palvelussa on kyse?

– Palvelun tarkoitus on yhdistää rahoittajat ja yrittäjät. Rahoituksen saaminen voi olla joskus kiven alla. Yhtä haastavaa voi olla sopivien rahoitusta kaipaavien yritysten etsiminenkin. Yritysrahoitussuomen tarkoitus on helpottaa molempia osapuolia löytämään sopiva kumppani.

Mistä idea sai alkunsa?

– Idea palveluun sai alkunsa nuoruuden harjoittelumatkalta Yhdysvalloista. Harjoittelupaikan yrittäjä oli saanut rahoituksensa sijoittajalta, eikä taalaakaan pankista. Ajatus jäi muhimaan ja tuloksena on Yritysrahoitussuomi.fi -sivusto.

Millaiset markkinat Suomessa on rahoitusrintamalla?

– Suomessa on arviolta 25 000 henkilöä, jotka voivat tai haluavat sijoittaa yrittäjiin ja yrityksiin. Tällainen palvelu tarvitaan, koska pankkien vakuusvaatimukset ovat niin kovia. On myös tärkeää, että yritysrintamalla kattavan kokemuksen keränneet sijoittajat saadaan neuvomaan kokemattomia yrittäjiä rahoituksen ohessa.

– Suomessakin on yrittämisellä rikastuneita henkilöitä, jotka eivät halua makuuttaa rahojaan tileillä, vaan haluavat osallistua yrityselämään rahoittamisen kautta. Kun pankkitili on kunnossa, riittää rahoituksen tapainen kevyempi henkilökohtainen osallistuminen liike-elämään.

Palvelu on kohtalaisen edullinen. Miksi näin?

– Palvelu on kohtuuhintainen, jotta kaikki halukkaat voivat osallistua ja jotta kaikki parhaat ideat saadaan kaivettua esille. Haluan antaa oman panokseni aloittaville yrittäjille mahdollistamalla palvelun käytön hyvin pienellä aloitusmaksulla.

Mikä on palvelun bisnesmalli?

– Palvelun käytöstä peritään niin yrittäjiltä kuin rahoittajiltakin pieni korvaus, jolla omat tietonsa saa listattua palveluun. Lisäksi rahoittajilta peritään 0,5%:n palvelumaksu rahoitetusta summasta. Palvelu on ollut nyt noin viikon julkaistuna ja sinne on jo kertynyt jonkin verran rahoittajia ja yrittäjiä.

Kiitos haastattelusta!

www.yritysrahoitussuomi.fi

Aihealue: Muut aiheet.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti