Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Ulkomaanpakettien hintaerot eri maissa

Kirjoittanut Janne 26.01.2009

Postin blogissa käsiteltiin jokin aika sitten ulkomaanpakettien hinnoittelua ja erityisesti sitä, miksi esimerkiksi Saksasta paketin lähettäminen Suomeen on halvempaa kuin Suomesta Saksaan. Asiaan vaikuttaa moni tekijä, joita tässä jutussa on tarkoitus selventää. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy arvonlisäveroon, jota Saksan postilaitos ei vielä joudu maksamaan. Sen erivapaus arvonlisäveron osalta jatkuu aina vuoteen 2010 saakka. Ennen puolueetonta hintavertailua Itellan hinnoista tulee siis vähentää arvonlisävero 22%.

Arvonlisävero ei kuitenkaan selvitä koko hintaeroa. Kuvaan astuu mukaan volyymi, välimatkat ja kuljetusverkosto.

Luonnollisesti Saksan postilaitoksen volyymit ovat aivan eri luokkaa verrattuna Itellan volyymeihin. Mitä enemmän lähetyksiä on, sitä edullisemmaksi yksittäisen lähetyksen toimittaminen kohdemaahan tulee. Lähetysvolyymit Saksasta Suomeen ovat myös niin häviävän pienet, että Saksan postilla lienee mahdollista toimittaa paketit Suomeen jos ei tappiolla niin ainakin pienemmällä katteella. Selvästi suurin osa Saksan postin pakettiliikenteesä kulkee huomattavasti lyhyemmän matkan Keski-Euroopan naapurimaihin. Lisäksi Saksan postilaitoksella on oma maailmanlaajuinen kuljetusverkosto DHL, kun taas Itella joutuu tyytymään kaupallisten lentoyhtiöiden kuljetuksiin.

Kun paketti on saatu Saksaan, kuvaan astuu mukaan Saksan postin perimä kotimaan jakelumaksu, joka puolestaan on Itellan vastaavaa maksua korkeampi.

Postin blogin mukaan melkein kaikilla Euroopassa toimivilla postilaitoksilla EU:n alue muodostaa yhden yhtenäisen hintavyöhykkeen, jolla pyritään asiakasystävällisyyteen. Näin asiakkaan ei tarvitse joka kerta eri maihin pakettia lähettäessään pähkäillä hintojen kanssa. Hinnat eivät voi olla samat molempiin suuntiin, koska silloin saattaisi ilmeisesti syntyä hintakartelli.

Europan mittakaavassa Pohjoismaiden pakettihinnat ovat kalleimmasta päästä, mikä selittyy pakettimäärillä, maantieteellä sekä asukastiheydellä. Itella pärjää kuitenkin Pohjoismaiden välisessä vertailussa hyvin.

Aihealue: Muut aiheet.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

2 Kommenttia

 1. Finn Parcel Sanoo:

  hyvä artikkeli

 2. tiina monsen Sanoo:

  Hyvä artikkeli ja hienosti perusteltu.
  En voi vastustaa kiusausta kommentoida pakettien lähetysten hinnoittelua Suomessa, se kun on niin toiselta planeetalta kuin ulkomailla. Pysyn edelleen esimerkissä Saksa – Suomi.

  Suomesta Saksaan kunnon kahden kilon paketin lähetys maksaa siis 27€. Saksasta tuon saman paketin lähettäminen Suomeen maksaa 8,90€.
  Kotimaassa 2 kilon paketin lähettää 14 eurolla, kun taas Saksassa se maksaa 4,10€ ja AINA kotiovelle kuljetettuna.

  Nämä erot eivät tietysti synny ALV:n määrästä, volyymi voi olla tietysti yksi selitys. Olipa syy mikä tahansa, verkkokauppayrittäjän kulmasta tuo hintaero tekee kilpailun ulkomaille mahdottomaksi. Ja kun aikaa kuluu, vaikeuttaa se vähitellen myös kilpailun omassa maassa, kun ulkomailta paketin saa lähetettyä edullisemmin.

  Outoa, eikö? Ainakin joskus suututtaa.

Jätä kommentti