Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Tuotekuvien zoomaus

Kirjoittanut Janne 03.11.2008

Netissä on alkanut näkymään yhä enemmän verkkokauppoja, joissa on käytetty tuotekuvien zoomausta. Laadukkaat tuotekuvat ovat verkkokaupalle ensiarvoisen tärkeitä, riippuen tietenkin hieman myytävistä tuotteista. Suositeltavaa onkin esittää asiakkaille pieni kuva, jota klikkaamalla avautuu suurempi kuva, josta asiakas näkee yksityiskohtia. Tämä on edelleen suositeltavin tapa tuotekuvien esittämiseen, vaikka zoomaaminen onkin tulossa suositummaksi.

Mistä ihmeen zoomaamisesta oikein höpisen? Alla on kuva zoomaamisesta net-a-porter.com -verkkokaupasta. Keskellä oleva pienempi aurinkolasikuva on normaali tuotekuva. Kun asiakas napsauttaa kuvaa, tulee oikealle näkyviin zoomattu versio kyseisestä kuvan kohdasta. Zoomattu kuva vierii asiakkaan hiiren liikkeiden mukaan. Näin asiakas voi tarkastella lähemmin haluamaansa kohtaa tuotteesta ja yksityiskohdat erottuvat selvästi. Lisäksi net-a-porter.comissa on mahdollista avata suurempi tuotekuva omaan ikkunaan.

Vaikka zoomaus voi äkkiseltään tuntua loistavalta idealta, ei ainakaan minun tiedossani ole käytettävyystestejä, joissa zoomausta olisi testattu käytettävyysongelmien löytämiseksi. Zoomausta voi tarjota yhdeksi mahdollisuudeksi, mutta kannattaa ainakin vielä mahdollistaa myös suuremman kuvan avaaminen, jolloin asiakas näkee kerralla enemmän yksityiskohtia, eikä kuva rajoitu zoomausalueeseen.

On myös hyvä huomata, että asiakkaita ärsyttää, jos avautuva suurempi tuotekuva ei olekaan merkittävästi normaalia tuotekuvaa suurempi. Avautuvasta tuotekuvasta kannattaa tehdä riittävän suuri, jotta yksityiskohdat erottuisivat riittävän hyvin.

Käy testaamassa zoomausta net-a-porter.com -verkkokaupassa.

Toinen esimerkki zoomaamisesta YOOX-verkkokaupassa

Aihealue: Muut aiheet.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti