Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Logistiikkapalvelua Oulussa

Kirjoittanut Janne 26.11.2008

Kävin tutustumassa Kuljetus Haverinen Oy:n palveluihin täällä Oulussa, jossa heillä on suurehkot varastotilat. Haverinen tarjoaa verkkokaupoille mm. logistiikkapalveluita, joiden avulla verkkokauppayritys pystyy keskittymään olennaiseen eli kaupankäyntiin verkossa. Haverinen hoitaa tarvittaessa verkkokaupan puolesta varastoinnin sekä tilausten lähettämisen, mikä helpottaa verkkokauppiaan elämää huomattavasti.

Mikäli kauppiaan varastotila tai oma aika on kortilla, kannattaa vastaaviin logistiikkapalveluihin ehdottomasti tutustua ja pyytää tarjous niitä tarjoavilta yrityksiltä. Esimerkiksi Haverisen varastotiloihin mahtuu suuri määrä isojakin kontteja ja luonnollisesti myös pientavarat. Varastointipalveluita käyttämällä verkkokauppias pienentää myös omaa riskiään, sillä esimerkiksi kausivaihteluiden suhteen tilanne on turvallisempi. Varasto on myös vartioitu, joten kauppias voi olla sikälikin turvallisin mielin.

Täydellisessä palvelupaketissa Haverinen hoitaa tuotteiden kuljetuksen varastoon, varastoinnin sekä tuotteiden lähetyksen varastosta verkkokaupan asiakkaalle. Tilaukset menevät siis verkkokaupasta suoraan Haveriselle, joka lähettää asiakkaan tilaamat tuotteet esimerkiksi Postin kautta loppuasiakkaalle.

Kaikkea ei kannata tehdä itse valmiissa maailmassa, joten yritysten tarjoamat logistiikkapalvelut kannattaa ainakin kartoittaa läpi uutta verkkokauppaa perustettaessa.

Haverisen www-sivut

Aihealue: Muut aiheet.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti