Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Verkkopankkiasiakkaiden määrät eri pankeissa

Kirjoittanut Janne 26.10.2008

Aivomatic Oy:n yritysblogissa vertaillaan eri pankkien asiakas- ja verkkopankkiasiakasmääriä. Tämä pieni palanen tutkivaa journalismia auttaa vekkokauppiasta varsinkin alkuvaiheessa eri maksuvaihtoehtojen puntaroinnissa. Pankit eivät ilmoita verkkopankkiasiakkaidensa määrää suoraan, joten Aivomatic selvitti asiakasmääriä eri lähteistä.

Pankki Asiakkaiden lukumäärä %-osuus Verkkopankin asiakkaat
Osuuspankki 3 200 000 31,1% 1 191 000
Nordea 2 300 000 22,3% 1 300 000
Sampo Pankki 1 249 000 12,1% 444 000
Säästöpankit +
Paikallisosuuspankit +
Aktia
1 134 412
(548 000 +
313 489 +
272 923)
11,0% n. 414 000
(212 000 +
n. 110 000 +
92 500)
S-Pankki 1 873 000 18,2% 192 000
Handelsbanken 379 000 3,7% ?
Tapiola Pankki 115 250 1,1% ?
Ålandsbanken 50 000 0,5% ?
Yhteensä 10 300 662 100%

Taulukosta nähdään, että eniten verkkopankkiasiakkaita on Nordealla ja heti perässä tulee Osuuspankki. Sampo Pankki on sen sijaan jo reilusti kärkikaksikkoa perässä vajaalla puolella miljoonalla verkkopankkiasiakkaalla.

Eräs mielenkiintoinen pankki on S-Pankki, joka on jo varmasti kasvattanut osuuttaan, sillä lukemat perustuvat vuoden 2007 tietoihin. Lisäksi S-Pankki on painottanut palveluiden tarjoamista verkossa.

Verkkokauppiaan kannattaakin varsinkin aluksi miettiä, kannattaisiko maksuvaihtoehdoista valita ehkä vain Nordean ja Osuuspankin maksuvaihtoehdot. Seuraavaksi listalla ovat Säästöpankit, Paikallisosuuspankit ja Aktia, joiden maksutavan saa yhdessä paketissa.

Lue Aivomatic Oy:n kirjoittama artikkeli aiheesta kokonaisuudessaan

Aihealue: Erikoisartikkelit.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

2 Kommenttia

 1. Antti Larvala Sanoo:

  Hyvä juttu ja allekirjoitan luvut oikeaksi. Se että verkkokauppias ottaa lauksi vain kaksi pankkia on mielestäni strategisesti väärä. Se on sama kuin avaa kivijalkakaupan ja ilmoittaa että aluksi käy vain käteinen. Kuinka moni tulee uudelleen kivijalkakauppaan katsomaan jos pankkikortti käy maksuvälineenä. Kuluttajista yli 50 % asioi vain kortilla, jolloin kauppa ei kasva jos puolet rajataan heti pois. Oma kantani on että aluksi verkkokauppa ottaa ainakin neljä ja heti kun kauppa alkaa vetämään niin loputkin maksuvaihtoehdot. vain sillä voi aidosti kasvaa.

 2. Janne Sanoo:

  Ongelmahan on se, että monet yritykset haluavat päästä mukaan verkkokauppaan mahdollisimman pienellä panostuksella, ja koska osan maksutavoista voi jättää pois, näin myös tehdään kulujen karsimiseksi.

  Toisaalta ymmärrän tämän päätöksen, koska yrittäjä ei ehkä tiedä verkkokaupasta ja yleensä verkossa toimimisesta hölkäsen pöläystä. Tällöin voi olla järkevääkin lähteä liikkeelle hitaasti ja oppia talon tavoille. En minäkään perustaisi mattokauppaa ja panostaisi siihen huomattavia summia rahaa, koska en tiedä matoista mitään. Verkkokauppa on usein kauppiaalle aivan yhtä tuntematon maailma.

  Voisi myös miettiä pankkien roolia. Onko järkevää periä aloittavilta verkkokaupoilta aloitus + kk-maksuja? Ehkä maksut kannattaisi ottaa käyttöön vasta transaktioiden määrän ylittäessä jonkin tietyn rajan kuukaudessa tai vastaavaa. Ei liene pankkienkaan etu, että pienten suomalaisten verkkokauppojen kasvu tökkää maksutapojen puutteeseen.

  Tiedän useita verkkokauppoja, jotka eivät yksinkertaisesti halua panostaa maksutapoihin, koska eivät ole varmoja niiden hyödyistä. Tällaisissa tapauksissa ei edes asiantuntijan perustelut hetkauta riittävästi, jotta maksutavat kauppaan hommattaisiin. Sen verran varovaisia yrittäjiä me suomalaiset olemme.

Jätä kommentti