Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan. Listaan ei ole lisätty palveluntarjoajia, jotka käyttävät verkkokaupparatkaisunsa pohjana esimerkiksi osCommercea.

Asennettavat verkkokauppaohjelmistot
Palveluna hankittava verkkokaupparatkaisu
 • MyCashflow (alennuskoodi: PROMO113)
 • Valmiskauppa
 • Wosbee (Ei enää toiminnassa, myyty MyCashflowlle)
 • Omaverkkokauppa
 • Soprano Composer
 • Kotisivukone
 • Suomalainen verkkokauppa
 • Viidakkostore
Erikoisemmat verkkokaupparatkaisut

Aihealue: Erikoisartikkelit.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

10 Kommenttia

 1. Kristian Sanoo:

  Kiitos loistavasta sivustosta. Verkkokauppaopas.com on ollut yksi työkaluistani verkkokauppani saralla. Huomasin kuitenkin että listasta puuttuu käyttämäni verkkokauppaohjelma suomalainen verkkokauppa josta itse olen pitänyt erittäin paljon. http://www.suomalainenverkkokauppa.fi

 2. Jukkis Sanoo:

  Millä ohjelmalla saan verkkokaupparatkaisun valokuvaliikkeelle? Tarkoitus olisi myydä kuvatuotteita (kuvapaidat, kuvamukit, digikuvat…) Millä ohjelmalla esim. tämä sivu on tehty:

  http://easykuva.fi/

  Tietääkö joku?

 3. EasyKuva Sanoo:

  Sivu käyttää PiX ‘n’ PaLs StoreFront -verkkokaupparatkaisua. Ohjelmalla voi aika vapaasti suunnitella mitä tahansa kuvatuotteita myytäväksi (kuvakirjat, kiitoskortit, digikuvat, kahvimukit..). Tässä linkki:

  http://business.pixnpals.com/fi/store-front

 4. artist unknown Sanoo:

  mistäköhän saisi tietoa että kuinka paljon noita yllä olevia systeemeitä suomessa käytetään?

  ja että minkä kokoisille yrityksille ne on tarkoitettu tai edes sopii.

  ja siis puolueetonta tieto mielellään.

 5. Janne Sanoo:

  Ne tutkimukset, joihin itse olen tästä aiheesta törmännyt, ovat olleet aina jonkin verkkokauppatoimijan toimeksiannosta tehtyjä.

  Kärjessä ovat varmaankin kauan markkinoilla olleet Clover Shop sekä osCommerce. Molemmista on myös käsittääkseni tulossa tässä jossain vaiheessa nykyaikaistetut versiot putkesta ulos.

 6. Jouni Sanoo:

  Apilaratas julkaisi 2009 verkkokauppatutkimuksen jossa on hieman avattu eri alustojen markkinaosuuksia.

  http://www.apilaratas.fi/verkkokauppatutkimus2009_p1.pdf

 7. Pertti Lukkarila Sanoo:

  Kiitos hyvästä sivustosta. Löytyykö kotimaisia verkkokauppa-alustoja, joiden kautta voidaan myydä sekä sellofaanituotteita että digitaalista aineistoa (mp3, sähköiset lehdet ja kirjat, kuvat jne.)?

 8. Janne Sanoo:

  Petri: MyCashflow on ainakin yksi kotimainen alusta, jolla voi myydä fyysisiä sekä digitaalisia tuotteita.

  Toinen mikä tulee mieleeni on Magento, mutta se ei kylläkään ole kotimainen. Siihen toki löyty suomennokset ja suomalaiset maksutapalisäosat ja se on ominaisuuksiltaan kattavampi kuin MyCashflow. MyCashflow on puolestaan mielestäni hieman yksinkertaisempi käyttöliittymältään.

 9. josu Sanoo:

  Kannattaa tutustua superstore.fi – konseptiin. Se tarjoaa samat ominaisuudet kuin muut yhdistettynä verkkokauppakeskukseen, eli tarjoaa ratkaisun verkkokauppiaan ehkä vaikeinpaan ongelmaan eli markkinointiin.

 10. Mikko Sanoo:

  Kiitos hienosta blogista.

  Listaan voisi varmaan lisätä Drupalin?

Jätä kommentti