Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

Suomalainen verkkokauppa tarjosi mahdollisuutta noutaa tuote paikallisesta toimipisteestä, mikä on tietysti hyvä vaihtoehto. Ensimmäinen ostotapahtumaan liittyvä ongelma tuli kuitenkin vastaan jo heti tilauksen tekemisen jälkeen: tilauksesta ei saanut sähköpostivarmistusta. Täysin käsittämätön moka. Tilauksesta tiedusteltiin sähköpostitse verkkokaupan asiakaspalvelusta, mutta vastausta ei ole vielä tähän päivään mennessä kuulunut.

(Tässä välissä voisin mainita myös omasta kokemuksestani eräästä kotimaisesta kameratarvikekaupasta, joka ei myöskään vastannut lainkaan sähköpostitiedusteluuni. En muuten asioi kyseisessä verkkokaupassa toiste, vaikka sitä netissä onkin muka kehuttu.)

Lisäksi suomalaisesta verkkokaupasta puuttui omien tilaustietojen tarkistaminen, joten tilauksen suhteen asiakas jätetään aivan kuutamolle. Kuten arvata saattaa, yli viikko tilauksen tekemisestä tuotteen saapumisesta oulun toimipisteeseen ei ole saatu mitään tietoa.

Englantilaisesta verkkokaupasta tilattiin puolestaan kaksi tuotetta, eikä erillisiä toimitusmaksuja peritty. Sähköpostivarmistus tilauksesta tuli asiaankuuluvasti. Nopeasti tilauksen jättämisen jälkeen tuli erittäin pahoitteleva ja ystävällinen sähköpostiviesti, jossa kerrottiin, että toista tilatuista tuotteista ei löydy varastosta, mutta se lähetetään heti kun tuotetta saadaan varastoon. Toinen tuote laitettiin puolestaan postiin välittömästi ja kyseinen tuote saapui viikon päästä tilauksesta. Myös myöhemmin toimitettavasta tuotteesta tuli lähetysilmoitus, jonka mukaan tuote oli laitettu jo tulemaan ykkösluokassa.

Nämä ja aiemmat kokemukset kotimaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista vahvistavat ikäviä epäilyksiä: suomalaiset verkkokaupat eivät ymmärrä mitään asiakaspalvelusta. Ulkomaiset ymmärtävät, mikä aiheuttaa ikävä kyllä sen, että eurot tulevat valumaan ulkomaille, mikäli suomalaiset verkkokauppiaat eivät herää pikaisesti horroksestaan.

Pelkkä verkkokaupan perustaminen ei vielä riitä, vaan verkkokauppaan on sitouduttava tosissaan.

 

Aihealue: Erikoisartikkelit.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

3 Kommenttia

 1. jussi Sanoo:

  Uskoisin että arviosi kattaa suurimman osan suomalaisista verkkokaupoista. Verkkokauppa perustetaan yleensä koska sieltä tulee sitten itsellään tilauksia..näin kai ajatellaan..

  Ne jotka panostavat kauppaansa, niin panostavat ulkoasuun,erilaiseen “kikkailuun”, ylisanoihin ja mahtailuun sekä siihen että kaupassa on mahdollisimman monta tuotetta(joita ei tietenkään ole varastossa) Asiakaspalvelusta ei ole tietoakaan. Päinvastoin..yhteystiedot piilotetaan reklamaation pelossa.

  Mä melkeen uskallan väittää että kivijalkamyymälä pitäminen ei vaadi niin paljoa kuin verkkokauppa, siis jos haluaa että verkkokauppa menestyy. Useinhan verkkokaupan ihanuutta perustellaan sillä, kun se on edullinen ja helppo perustaa, kun taas kivijalkamyymälän kustannukset on alussa isot.

 2. Jussi Koiranen Sanoo:

  Itsellä on harkinnassa taas vaihteeksi verkkokauppaprojekti ja näistä artikkeleistasi on ollut paljon hyötyä miettiessä mitkä asiat pitää huomata laittaa kuntoon. Itsekin olen toisinaan hämmentynyt verkkokaupoissa joista ei anneta mitään vahvistusta tilauksesta ei kaupassa, tai sähköpostiin. Tähän asti kuitenkin tavarat ovat aina tulleet perille.

 3. Janne Sanoo:

  Mukava kuulla, että jutuista on hyötyä.

Jätä kommentti