Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Webhotelli Magentolle

Kirjoittanut Janne 22.07.2014

Ajoittain minulta kysytään, mikä olisi hyvä kotimainen webhotellipalveluiden tarjoaja Magento-verkkokauppaohjelmistolle. Magento on jossain määrin resurssisyöppö ja täydellinen Magento-alusta olisi oma palvelin esimerkiksi nginxillä ja varnish-välimuistiohjelmistolla ryyditettynä, mutta usein tämä on liian työläs / kallis ratkaisu pienehköille verkkokaupoille.

Olen testannut Magentoa usean eri palveluntarjoajan webhotelleissa. Kahden kanssa ei ole suurempia ongelmia tullut ja olenkin suositellut niitä asiakkailleni. Ensimmäinen ja paras kotimainen palveluntarjoaja Magentokaupalle on mielestäni Zoner Oy, jonka palvelimet ovat nopeita, eikä niitä tungeta täyteen sivustoja. Toinen ok:ksi havaittu palveluntarjoaja on Nettihotelli.fi, johon on myös tullut tehtyä useampi Magento-kauppa. Nettihotelli.fi:n palvelimet eivät nopeudessa aivan pärjää Zonerin vastaaville, mutta hinta on hitusen edullisempi.

Zonerilla on DirectAdmin hallintajärjestelmän myötä myös erinomaisen näppärä varmuuskopiointi ja sivuston duplikointi, jolloin esimerkiksi Magenton aina hieman työläs päivittäminen lisäosineen ja ulkoasupohjineen onnistuu jonkin verran näppärämmin ja varmemmin.

Myös Zonerin asiakastuen olen kokenut erinomaiseksi.

Webhotellit eivät tietystikkään aina riitä ja parasta nopeutta tavoitteleville virtuaalipalvelimet ja omat palvelimet ovat ainoa oikea, joskin kalliimpi, ratkaisu.

Aihealue: Arviot ja vertailut.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti