Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Verkkokauppahakemisto TOP-5

Kirjoittanut Janne 12.11.2008

Verkkokauppiaan kannattaa ilmoittaa verkkokauppansa mahdollisimman moneen verkkokauppahakemistoon, joita on jo olemassa Suomessakin jonkin verran. Verkkokauppahakemistoja löytyy maksullisia ja maksuttomia versioita, joista maksuttomiin oman kauppansa ilmoittaminen on luonnollisesti järkevää. Maksullisiin hakemistoihin liittymisen kanssa on vähän niin ja näin, mutta jos budjetissa on varaa, voi myös niitä kokeilla. Tässä jutussa esitellään viisi verkkokauppahakemistoa, joista yksi on itseasiassa verkko-ostoskeskus.

Egora verkkokauppahakemisto

Egora on aivan uusi verkkokauppahakemisto, joka eroaa kilpailijoistaan lähinnä tyylikkäämmällä ulkoasulla. Tällä hetkellä (12.11.2008) Egorasta löytyy vasta 15 verkkokauppaa, mutta määrän on helppo ennustaa kasvavan hiljalleen. Kauppias voi liittää verkkokauppansa palveluun ilmaiseksi, joten liittymistä ei kannata sen suuremmin edes miettiä. Sivuilla vierailevat voivat arvostella verkkokauppoja kommenttien ja tähtien avulla. Jos olet verkkokauppias, kannattaa sinun liittää kauppasi Egoran listoille.

Egora-verkkokauppahakemistoa ei enää ole olemassa.

Kaupat.com

Kaupat.com on todennäköisesti Suomen suurin verkkokauppahakemisto, jossa on listattuna jo 2 300 suomalaista verkkokauppaa. Myös Kaupat.comissa sivuilla vierailevat voivat arvostella verkkokauppoja kommenttien ja tähtien avulla. Kauppiaalle verkkokauppansa lisääminen palveluun on ilmaista, joten myös Kaupat.comiin kannattaa oma verkkokauppa ehdottomasti lisätä. Maksullisilla lisäpalveluilla verkkokaupalleen saa halutessaan lisänäkyvyyttä.

Kaupat.com -verkkokauppahakemistoon

dmoz

dmoz on avoin linkkihakemisto, jossa on listattu myös suomalaisia verkkokauppoja. Hakemistoon liittyminen on ilmaista, joten syytä jättää oma kauppansa ilmoittamatta palveluun ei ole. Hakemistossa on listattuna tällä hetkellä listattuna 550 suomalaista verkkokauppaa.

dmoz-verkkokauppahakemistoon

Makupalat

Makupalat on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston linkkihakemisto, jossa on listattuna laadukkaita www-sivustoja. Myös verkkokaupoille on oma osionsa, mutta ilmeisesti laaduntarkkailu on Makupaloissa varsin tarkkaa hommaa, sillä esimerkiksi tämä parhaillaan silmiesi alla oleva Verkkokauppaopas.com ei kelvannut makupalojen hakemistoon. Kannattaa kuitenkin kokeilla kauppasi listaamista tähänkin palveluun, sillä tämäkin on ilmainen hakemistopalvelu.

Makupalat.fi:n verkkokauppalistaukseen

Ostokset.fi

Ostokset.fi ei ole varsinaisesti verkkokauppahakemisto vaan verkko-ostoskeskus, johon liittyminen ei ole täysin ilmaista. Kalliksikaan liittymistä ei kuitenkaan voi moittia, joten liittymistä kannattanee tosissaan harkita.

Homma toimii siten, että verkkokauppasi tuotteet lisätään Ostokset.fi -palveluun ja ne löytyvät palvelusta joko haun tai valikkorakenteen kautta. Ostaakseen tuotteen asiakas siirtyy kuitenkin sinun verkkokauppaasi eli Ostokset.fi on eräänlainen näyteikkuna tuotteille.

Ostokset.fi -verkko-ostoskeskukseen

Ei muuta kuin lisäilemään kauppoja hakemistoihin, sillä useimmat niistä tarjoavat ilmaista näkyvyyttä kaupallesi. Ja muistathan, että verkkokaupan markkinointi on vielä tärkeämpää kuin kivijalkakaupan, sillä mikään ei muistuta asiakasta verkkokaupan olemassaolosta. Kivijalkakaupassahan pelkkä kaupan olemassaolo vetää asiakkaita kadulta kauppaan, mutta verkkokaupalla samaa ominaisuutta ei ole. Verkkokaupasta täytyy kertoa asiakkaille, sillä muuten kauppaan ei saavu kukaan.

Aihealue: Arviot ja vertailut, TOP-listat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

7 Kommenttia

 1. ari heikkinen Sanoo:

  Uskon, että tälläisistä sivustoista on hyötyä.
  tv ari

 2. Paulus Sanoo:

  Olemme juuri avanneet oman ostoskeskuksemme http://www.taavi.fi/. Listaamme suomalaisia verkkokauppoja ja näiden tuotteita saman katon alle.

 3. Muoti-Outlet Sanoo:

  Hyvä sivusto, mutta tuo ensimmäinen ei toimi.

 4. Janne Sanoo:

  Kiitos huomiosta. Juttua muokattu Egoran osalta.

 5. Hemmo Sanoo:

  Tuossa myös yksi hakemisto, joka tarjoaa ilmaisnäkyvyyttä verkkokaupoille: http://www.kauppahakemisto.net/

 6. Joni Sanoo:

  Erittäin kätevät viisi linkkiä! kiitos näistä

 7. Taneli Sanoo:

  Makupalat vaikutti hyvältä hakemistolta ja kaupat.com on poissa käytöstä. Kiitos kuitenkin asiallisesta yhteenvedosta vuosien takaa.

Jätä kommentti