Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Tee kauppaa netissä -kirja-arvio

Kirjoittanut Janne 20.09.2009

tee-kauppaaSain työkiireiltäni aikaiseksi lukea uuden suomalaisen verkkokaupan aloittamista käsittelevän kirjan “Tee kauppaa netissä”. Jukka-Pekka Lindénin kirjoittama kirja pureutuu kaupankäyntiin verkossa erittäin käytännönläheisesti, opastaen lukijaa nettihuutokauppojen maailmasta aina oman verkkokaupan perustamiseen saakka.

Koska jo kannessa puhutaan useassa kohdassa nettikauppaharrastuksesta, lähdin lukemaan kirjaa erittäin suurin varauksin. Tajusin kuitenkin nopeasti, että kirjahan on kirjoitettu nettikaupasta mitään tietämättömille, joten aivot täytyi kirjan lukemista varten säätää uusille urille.

Kirjan ensimmäinen osa käsitteleekin nettihuutokauppoja, jotka ovat pehmeä lasku nettikaupan maailmaan. Lukija ohjataan niin kansainvälisten kuin kotimaistenkin nettihuutokauppojen äärelle. Samalla opastetaan, kuinka nettihuutokaupoissa kannattaa tuotteita myydä ja mistä tuotteita saa hankittua. Lukija opetetaan ottamaan tuotekuvia ja käyttämään nettihuutokaupan eri ominaisuuksia hyväkseen.

Miellyttävää luettavaa

Lindénin kirjoitustyyli on mukava. Kirjaa on miellyttävä lukea ja tuntuu, kuin Lindén kertoisi asian juuri minulle. Lindénillä on kokemusta kaupankäynnistä verkossa niin oman “harrastuksensa” kuin työnsäkin puolesta. Hän on työskennellyt suuressa verkkokaupassa eri tehtävissä, joten asiantuntemusta verkkokaupankäynnin saralta löytyy. Kirjassa on lukuisia pieniä kertomuksia kirjoittajan omista kokemuksista verkkokauppiaan uran ajalta, ja ne ovatkin mielenkiintoista luettavaa.

Kirjan avulla et opi analysoimaan verkkokauppasi kävijäliikennettä, suunnittelemaan verkkokaupan ulkoasua tai rakennetta, etkä opi juuri mitään eri verkkokauppaohjelmistojen ominaisuuksista. Sen sijaan opit rutkasti mm. verkkokaupan logistiikasta ja ylipäätään verkkokauppatoiminnan käynnistämisestä ja verkkokaupan jokapäiväisestä pyörittämisestä – siis juuri niistä asioista, jotka on kaikkein vaikeinta ja ehkä myös arvokkainta ulkoistaa pitkällä tähtäimellä.

Minulle ainakin tuli tarpeeseen kirjan ulkomaankauppaa käsittelevät osat. Kirjassa annettiin jopa viestipohja, jolla voi udella testierän saatavuutta myyntiin vaikka suoraan valmistajalta.

Tekniikan puolella Lindén mainitsee käyttäneensä omissa kaupoissaan osCommercea, johon itse en ole tutustunut ensimmäisen asennuskerran jälkeen ja tuskin tulen tutustumaankaan. Avoimella puolella Magento on tällä hetkellä kuuminta hottia, joten jos se puoli kiinnostaa, kannattanee osCommercen ja Zen Carttien ym. lisäksi tutustua myös siihen.

Hyvä kirja

Kokonaisuutena olen kirjaan erittäin tyytyväinen. Sitä oli miellyttävä lukea, eikä minulle iskenyt kertaakaan ajatus, että loppuisipa tämä jo. Markkinoilla on myös enemmän verkkokaupan tekniikkaan pureutuvia suomenkielisiä teoksia, mutta tätä kirjaa suosittelen erityisesti niille, jotka vasta harkitsevat verkkokauppiaaksi ryhtymistä, joko harrastuspohjalta tai ihan ammattimaisesti. Kirjan lukemalla molempiin lähtökohtiin saa oivat eväät. Tee kauppaa netissä on hyvä lisä vielä varsin harvaan suomenkieliseen verkkokaupankäyntiä käsittelevään kirjavalikoimaan.

Tee kauppaa netissä -kirjaa löytyy ainakin seuraavien kirjakauppojen valikoimista:

Aihealue: Arviot ja vertailut.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti