Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Perusta menestyvä verkkokauppa | Kirja-arvio

Kirjoittanut Janne 24.10.2008

Sain käsiini Seppo Vehmaksen kirjoittaman Perusta menestyvä verkkokauppa -kirjan, joka tarjoaa kattavan johdatuksen verkkokaupan maailmaan. Kirjan avulla verkkokaupasta kiinnostuneet pääsevät hyvin kärryille verkkokaupan perustamisen vaatimista toimenpiteistä. Sen lisäksi, että osaat perustaa verkkokaupan, sinun täytyy ymmärtää verkossa tapahtuvan kaupankäynnin erikoispiirteet. Kirja selvittää myös näitä erityispiirteitä varsin mallikkaasti. Esitelläänpä kirjassa myös joitain mahdollisesti tulevaisuudessa laajemmin käyttöön otettavia menetelmiä verkkokaupan asiakaspalvelun kehittämiseksi.

Kirjaa voi hyvällä omallatunnolla suositella verkkokaupasta kiinnostuineille, vaikka allekirjoittaneen painos sisälsikin lukuisia oikeinkirjoitusvirheitä. Kirjaa voisikin hyvin kutsua verkkokaupan suomenkieliseksi raamatuksi, joskaan sivumäärältään aivan raamatun mittoihin ei päästä, sillä kirjassa on 317 sivua.

Verkkokaupan käynnistäminen

Kirjan ensimmäinen luku käy läpi verkkokaupan peruspilareita ja selvittää, mitkä asiat ovat tärkeitä verkkokaupan tarpeita kartoitettaessa. Myös lempiaihettani eli käytettävyyttä käsitellään kirjassa muutaman sivun verran. Lisäksi esitellään eri verkkokauppaohjelmistoja ja esitetään muutama esimerkki verkkokaupan toteuttamisen vaatimasta raha- ja resurssimäärästä. Ensimmäisessä luvussa käsitellään myös mm. verkkokaupan ostoprosessia, eri maksutapoja ja etäkaupan sääntöjä.

Ensimmäinen luku antaa kokonaisuutena varsin hyvät lähtökohdat seuraavien osien lukemiseen. Eri verkkokauppaohjelmistoja kirjassa esitellään muutamia, mutta mitenkään erityisen kattavaksi esittelyä ei voi sanoa. Toki eri ohjelmistoja on niin paljon, ettei ehkä ole mielekästäkään mahduttaa kirjan kansiin kaikkia mahdollisia. Sitä vartenhan meillä on esimerkiksi Verkkokauppaopas.com.

Kirjan toisessa luvussa pureudutaan verkkoliiketoiminnan käynnistämiseen. Luvussa käydään läpi niin markkinointi kuin verkkokaupan ylläpitäminenkin. Lisäksi esitellään muutama verkkokauppa ja käydään läpi niiden ominaisuuksia, suunnittelua ja kehittämistä.

Verkkokauppa läpimurtoon ja verkkokaupan tulevaisuus

Kolmannessa luvussa mietitään, kuinka verkkokauppa saadaan tekemään todellinen läpimurto. Luvussa esitellään mm. erilaisia keinoja sitouttaa asiakkaat verkkokauppaan. Esimerkkejä tällaisista keinoista ovat keskustelupalsta sekä asiakkaiden kirjoittamat tuotearviot. Neljännessä luvussa käsitellään puolestaan verkkokaupan tulevaisuutta, tosin melko pintapuolisesti.

Kolmannen ja neljännen luvun anti on heikompaa kuin kahden edellisen luvun, jotka antavat aiheistaan kattavampaa tietoa. Sen kertoo jo kahden viimeisen luvun sivumääräkin, joka on yhteenlaskettunakin alle 50 sivua. Eniten Perusta menestyvä verkkokauppa -kirjasta saavatkin irti verkkokaupan perustamisvaiheen toiminnoista kiinnostuneet. Tästä huolimatta kirja on Seppo Vehmakselta varsin hyvä suoritus ja rohkenen suositella kirjaa lämpimästi, mikäli mietit verkkokaupan perustamista.

Perusta menestyvä verkkokauppa -kirja BookPlus-kirjakaupassa

Aihealue: Arviot ja vertailut.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

7 Kommenttia

 1. Anonyymi Sanoo:

  Ko. kirja oli suunnaton pettymys.

  Aloittelijalle se on aivan liian sekava ja puutteellinen.
  Kokeneelle se ei anna mitään uutta.

  Ja toiston määrä on käsittämätön. Samaa asiaa saatetaan käsitellä kolmessa eri paikassa hiukan eri sanoin, mutta mitään uutta tarjoamatta.

  Tätä kirjaa ei voi suositella kenellekään!

 2. Ylläpitäjä Sanoo:

  Itse en huomannut kirjan olevan mitenkään erityisen sekava, mutta en toisaalta ole aloittelija. Onko Anonyymi aloittelija vai kokeneempi verkkokauppaihminen?

  En myöskään pannut erityisemmin merkille kovin suurta toiston määrää. En tosin lukenutkaan kirjaa parissa päivässä. Toisaalta toisto on oppimisen perusta, joten sehän voi olla hyväkin asia aloittelijalle.

  Olisiko Anonyymillä heittää parempaa suomenkielistä verkkokaupan perustamista käsittelevää kirjaa? Itselläni ei ole tullut tutustuttua suomenkieliseen kirjallisuuteen aiheesta kovinkaan tarkkaan.

 3. Ismo Sanoo:

  Komppaan anonyymiä, pettymys oli minullekin.

  Minä en saanut kirjasti mitään irti ja luulen olevan sen turhan sekava aloittelijalle. Pari hyvää pointtia siinä oli, mutta ei sen enempää.

  Varmaankin ensimmäinen suomenkielinen käytännön verkkokauppaa käsittelevä kirja, mutta ei sentää raamattu. Sitä odotellessa…

 4. sam Sanoo:

  Voitteko please suositella englanninkielistä verkkokaupan persutus opasta aloittelijalle?

  tänks!

 5. Ylläpitäjä Sanoo:

  Itse asiassa en tiedä yhtään hyvää englanninkielistä kirjaa. Täytyypä ottaa tehtäväksi etsiä moinen.

 6. Ville Sanoo:

  Kirja oli minunkin mielestä paha pettymys. Odotin jotain alan perusteosta, mutta kirjoittaja tuntui olevan melko amatööri eikä tietämys verkkokaupan toiminnasta vaikuttanut olevan mitenkään häävi. Joitain yksittäisiä hyviä ideoita oli muutamia, mutta niitä oli tosiaan vain aivan muutamia. Sekä teknisesti, markkinointihommissa yms näkyi kirjoittajan heikko osaaminen.

  Tai siis ihan pätevä kaveri ehkä jollain mittakaavalla, mutta kirjan nimi, ulkoasu yms antoi odottaa jotain gurun teosta. Ihmettelen, että kustantaja (muistaakseni Docendo?) on päästänyt tällaisen läpi. Varmaan on nähny kirjan suunnilleen valmiina ja ajatellut, että nyt on liian kallista enää perua tai jotain. Mahtaa hävettää.

  Ehkä tästä on jollekin aloittelijalle hyötyä, mutta ilmankin pärjää – ehkä jopa paremmin. Meinaan, että kirjassa oli mun mielestä jopa vähäsen harhaanjohtavaakin tietoa tai ainakin jotain arguably huonoja ideoita.

 7. Tero Sanoo:

  Täällä vielä yksi komppaaja: kirja on suoraan sanottuna heikkotasoinen.

Jätä kommentti