Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

MyCashflown uusi beta-versio testissä

Kirjoittanut Janne 08.12.2009

MyCashflow on suomalaiselle verkkokauppiaalle yksi parhaista ellei paras väline verkkokaupan aloittamiseksi. Vielä paremmaksi MyCashflow muuttuu piakkoin julkaistavan uuden version myötä, jonka beta-versiota pääsin testaamaan. Yksi merkittävimpiä uutuuksia on tuotteiden räätälöitävyys, minkä myötä MyCashflow sopii entistä useamman tyyppisten tuotteiden myymiseen. Toinen merkittävä uusi ominaisuus on monikielisyyden tuki, minkä avulla kauppias voi tehdä kaupastaan useita eri kieliversioita. Valmiita kieliä tulee olemaan 11 kappaletta, mukaan lukien niinkin eksoottinen vaihtoehto kuin Japani.

Kieliversioita saa käyttöönsä tietyn määrän riippuen kauppiaan valitsemasta MyCashflow-versiosta. Ilmainen versio sisältää yhden kieliversion, Small-versiolla voi toteuttaa kaksikielisen kaupan, Medium-versiossa kieliversioita voi olla jo viisi ja Max-paketin hankkineita hemmotellaan kymmenen eri kieliversion käyttömahdollisuudella.

Ilmeisesti versioita voi käyttää myös muuhun kuin eri kielisten kauppojen toteuttamiseen, joten nähtäväksi jääkin, millaisia eri versioita kauppiaat kaupoistaan uudistuksen myötä tarjoavat.

Edellä mainittujen uudistusten lisäksi luvassa on paljon muutakin. Uusia komentoja tulee vino pino ja mm. tilaus-osion muokattavuus paranee huomattavasti, sillä esimerkiksi kaikki kaupan sähköpostit ja kuitit voi suunnitella jatkossa itse Interface-tageilla. Kuitit tarjotaan verkkokauppiaalle PDF-tiedostoina, joten tulostus tulee olemaan jatkossa helpompaa.

Yksi huomionarvoinen, ja kaivatuin, uusi ominaisuus on “Tämän tuotteen ostaneet ostivat myös nämä tuotteet” -listaus. Kyseinen ominaisuushan on käytössä monissa hyvin menestyvissä verkkokaupoissa.

Uudistus tarjoaa myös tukun laajennuksia, joiden avulla kauppaansa voi yhdistellä moniin eri palveluihin. Esimerkkeinä mainittakoon Matkahuollon palvelut, Fruugo, Hintaseuranta, RunToShop ja vaikkapa ProCountor-taloushallintaohjelmisto. Luvassa on myös paljon muita laajennuksia.

Tarkkaa julkistuspäivämäärää ei vielä ole kerrottu, mutta mitä ilmeisimmin julkistus tapahtuu aivan lähiaikoina, sillä beta-versio on ollut joidenkin kauppiaiden testissä jo pidemmän aikaa.

Tutustu MyCashflow-verkkokauppapalveluun

Aihealue: Arviot ja vertailut, Uutiset.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

7 Kommenttia

 1. Tommi Sareskivi Sanoo:

  Jannen artikkelissa on tuotu vain murto-osa uuden MyCashflown hyvistä ominaisuuksista esille.

  Esimerkiksi toimituskulujen määrittely on noussut aivan uusiin svääreihin uuden MyCashflown myötä, kun pelkkä painopohjaisuus katoaa toimituskulujen laskennasta. Mukaan tulee eri pakettikoot yms.

  Muokattavuus kaupassa on kehittynyt kovasti, mutta mielestäni parhaat uudistukset on tullut tilausten käsittelyyn ja edellä mainittuihin logistiikkapuolen juttuihin.

  Logistiikkapuolellahan iso askel eteenpäin on myös Matkahuollon integraatio, joka laajentaa kauppojen toimitustapoja entisestään.

  Todella odotettu ja myöskin kaivattu päivitys MyCashflowlle.

  Uusi alustahan mahdollistaa jatkossa helpommin lisäosien toteuttamisen ja kauppojen laajentamisen.

 2. Janne Sanoo:

  Kiitokset Tommille täydennyksistä. En tosiaan ehtinyt vielä tutustumaan beta-versioon niin syvällisesti, kuin olisin halunnut.

 3. Näkökulma Sanoo:

  Mycashflowta käyttäneenä pitää todeta että tilausten käsittelyn kömpelyys on silmiinpistävää varsinkin jos tilauksia tulee paljon päivittäin (Yli 100 kpl / päivä)

  Suurin osa verkkokauppasoftien arvosteluista tulee kauppojen asentajilta eikä loppukäyttäjiltä. Aina ei ole niin, että se mikä on helppo asentaa on hyvä myös käyttää.

  Mycashflow ei ole huono, mutta se ei mielestäni sovellu hyvin suuren verkkokaupan tarpeisiin.

 4. Janne Sanoo:

  Kiitos kommentista Näkökulma.

  Täytyy myöntää, että allekirjoittaneella ei ole kokemusta noin suurten tilausmäärien käsittelystä MyCashflowlla.

  Onko Näkökulmalla tiedossa tuon asian suhteen jokin parempi verkkokauppa-alusta? Ja osaatko tarkentaa, miksi MyCashflown tilausten käsittely on kömpelöä runsaalla tilausmäärällä?

  MyCashflown väki kuuntelee käyttäjiään mielestäni varsin mallikkaasi, joten jos ongelmakohtia alustassa on, heitä varmasti kiinnostaa kuulla niistä.

 5. Tommi Sareskivi Sanoo:

  Näkökulman kommentissa on perää, suurilla tilausmäärillä on vähän kömpelyyttä vielä. Tiedän sen ihan omakohtaisesta kokemuksesta myös loppukäyttäjänä.

  Suurilla tilausmäärillä tarvitsisi tilausten joukkokäsittelyä;
  – Kerralla kaikkiin Posti lähetyksiin osoitekortit
  – Kaikkiin kuitit & lähetyslistat
  – Eli käytännössä tilauksille kerralla pikakäsittelyt
  – Puuttuu kerättävät tuotteet listaus, josta näkyisi molemmat tuotekoodit + varastopaikat

  Eli kyllä, suurissa tilausmäärissä on vielä kankeutta, mutta uskon ja “tiedän”, että nämä tulevat kehittymään ja korjautumaan.

  Mielelläni kuulen myös jos löytyy ohjelmisto, jossa käsittely on helpompaa. Ja lisäksi niin, ettei se tule nimettömältä kirjoittajalta — uskottavuutta kirjoitukselle ettei ole kilpailijan edustaja.

 6. Ari Oinas Sanoo:

  Voiko MyCashFlow -verkkokaupassa myydä myös ladattavia tuotteita vaiko ainoastaan fyysisiä tuotteita?

 7. Janne Sanoo:

  Tiedustelin asiaa MyCashflowlta ja kyseinen ominaisuus valmistunee aivan lähiaikoina. Lupasivat toimivaa versiota jo mahdollisesti tällä viikolla (vko 14 / 2010).

Jätä kommentti