Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

Bridge55 näyttää mallia vaatekaupoille

Kirjoittanut Janne 20.11.2008

Bridge55 on brittiläinen, miehille suunnattu vaatekauppa, joka on selvästi panostanut verkkokauppaansa tavallista enemmän. Tekijämiehet tai -naiset ovat olleet asialla, sillä kauppa on paitsi erinomaisen tyylikäs ulkoasultaan se myös vaikuttaa toimivalta, eikä suuria käytettävyysongelmia nopealla läpikäynnillä löytynyt. Kaupasta löytyy mm. näppärä lahjahaku, jonka avulla löytyy helposti tietyn hintarajan alla olevat tietyn tuoteryhmän tuotteet. Näppärä apuväline esimerkiksi jouluostoksia tekevälle.

Syvemmällä olevilla sivuilla on käytössä leivänmurut navipalkin alla, mikä helpottaa asiakkaan orientoitumista kaupassa. Jostain syystä leivänmurut on kuitenkin siirretty oikeaan reunaan, mikä on niille epätavallinen paikka. Leivänmurut sijaitsevat useimmiten vasemmassa reunassa. Leivänmuruilla tarkoitetaan siis tekstimuotoista polkua kulloinkin auki olevalle sivulle.

Miinusta annetaan jälleen kerran tuotekuville, jotka ovat kyllä tyylikkäitä, mutta zoomaus-ominaisuus ei ole niin näppärä kuin mitä klikkauksella avautuva suurempi tuotekuva olisi. Zoomauksen yhteydessä kannattaa tarjota ainakin vielä myös suurta, avautuvaa tuotekuvaa.

Lisää tuotekuvien zoomauksesta voit lukea aiemmasta Verkkokauppaoppaan tuotekuvien zoomausta käsittelevästä artikkelista.

Bridge55-verkkokauppaan

Aihealue: Arviot ja vertailut, Kaupat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Jätä kommentti