Verkkokauppaopas

Verkkokaupan perustaminen on Avanian ydinosaamista. Klikkaa tästä ja lue lisää!

Lukijoiden suosimat verkkokauppa-alustat

Kirjoittanut Janne on 22.11.2014

Vuoden 2010 kesäkuusta saakka sivustolla on pyörinyt kysely lukijoiden suosimista verkkokauppa-alustoista. Muistin yhtäkkiä kyseisen kyselyn olemassaolon ja ajattelin, että olisi mukava nähdä mitkä alustat ovat lukijoiden joukossa suosittuja. Tässä siis kyselyn tulokset. Huomatkaa, että osa mainituista verkkokauppa-alustoista on jo kuopattu (esimerkiksi Wosbee). Lisäksi kannattaa muistaa, että tulokset kertovat vain ja ainoastaan tämän blogin lukijoista ja […]

lue lisää

Kotimainen vs. ulkomainen verkkokauppa

Kirjoittanut Janne on 27.04.2009

Parempi puoliskoni shoppaili männäviikolla tuotteita sekä ulkomaisesta että kotimaisesta verkkokaupasta. Samanaikaisten tilausten ansiosta ostotapahtumien ja palvelun vertaileminen tuli ikään kuin luonnostaan. Vertailun tuloksissa suomalainen verkkokauppa hävisi palvelussa ja ostotapahtuman kokonaisuudessa sata nolla.

lue lisää

Verkkokaupparatkaisut suomalaiselle kauppiaalle

Kirjoittanut Janne on 26.02.2009

En löytänyt mistään kattavaa listaa, josta selviäisi suomalaiselle verkkokauppiaalle sopivia verkkokaupparatkaisuja, joten ajattelin listata ratkaisut tähän juttuun. Tarkoitus on päivittää listaa ajan myötä, joten lukijoilta toivotaan kommentteja listan sisällöstä. Rajaavaksi tekijäksi valitsin valmiin mahdollisuuden suomalaisten maksutapojen lisäämiseksi verkkokauppaan.

lue lisää

5 hienoa verkkokauppaa

Kirjoittanut Janne 29.10.2008

Maailmassa on paljon hienosti toteutettuja verkkokauppoja ja tässä artikkelissa esitellään niistä viisi suomalaista. Kauppoja ei ole laitettu paremmuusjärjestykseen ja ne valikoituivat satunnaisesti allekirjoittaneen törmätessä niihin netin syövereissä.

Tyylikäs ulkoasu on ensivaikutelman kannalta tärkeä. Pelkkä ulkoasu ei kuitenkaan kanna pitkälle, joten kaupan rakenteen täytyy tukea ostamista ja tehdä siitä helppoa sekä tehokasta. Alla luetelluissa kaupoissa ulkoasuun on selvästi panostettu ja kokonaisuuskin on toimiva.

SESANO – Sisustajan verkkokauppa

Sesanon yleisilme on erittäin tyylikäs ja ammattimainen. Sivusto on selkeästi aseteltu ja rauhattomuutta saa hakea. Myös yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota, mikä antaa kaupalle viimeistellyn ilmeen.

Oikeassa reunassa olevien tyylikkäiden tuotemerkkikuvien avulla tietystä tuotemerkistä kiinnostuneet löytävät kaupasta helposti siihen liittyvät tuotteet.

Tuotteet löytyvät myös vasemman reunan tuotekategoriavalikon kautta sekä lisäksi vielä tuotehaulla. Tosin tuotehaun miinuksena voidaan mainita alustana käytetyn Wosbeen heikko hakumoottori, joka hankaloittaa hakujen tekemistä.

Joka tapauksessa oiva esimerkki siitä, mitä asiantunteva tekijä saa Wosbee-verkkokauppapalvelun avulla aikaiseksi.

Ihana Living

Ihana Living on ottanut ulkoasullisesti ehkä hieman takapakkia vuoden parin takaisesta ilmeestään, mutta on silti hyvä esimerkki tyylikkäästä verkkokaupasta.

Erityisesti loistavat tuotekuvat ansaitsevat kehuja, sillä kuvat on aseteltu tyylikkäästi. Lisäksi kuvat ovat riittävän suuria ja useista kuvista on vielä erillinen lähikuva, josta asiakas näkee paremmin yksityiskohtia.

Hieno kauppa, josta kannattaa ottaa mallia. Vasemman reunan navipalkin tuotekategoriat testaisin kuitenkin käytettävyystesteillä, sillä ne saattavat olla liian laveita ja ei niin kuvaavia.

Erätukku

Erätukku on laajentanut toimintaansa todella paljon muutamassa vuodessa. Täytyy myöntää, että heidän verkkokauppansa on yksi tyylikkäimpiä kansainvälisestikin. Erityisesti metsästystarvikkeiden osio on ilmeeltään aihepiiriin lähes täydellinen, eikä ulkoilu-osiokaan jää kauaksi.

Flashiä on käytetty jonkin verran, mutta ei häiritsevästi. Yksityiskohtiin on panostettu ja sen myös huomaa. Ainoa negatiivinen asia, mikä nopeasti läpi käydessäni sattui silmään, on lisää koriin -painikkeiden rumuus.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota suuriin ja tyylikkäisiin tuotekuviin.

Hieno kauppa kaiken kaikkiaan. Kannattaa ottaa mallia.

Aurifaber

Aurifaberin verkkokaupassa myydään koruja tyylikkäissä puitteissa. Värimaailma on teemaan sopiva ja yksityiskohtiin on tässäkin kaupassa kiinnitetty huomiota runsaasti.

Tuotetarjontaa selataan pelkästään tuotemerkeittäin, mikä voi joissain tilanteissa aiheuttaa asiakkaissa närää riippuen asiakasryhmästä. Tiettyä tuotemerkkiä hakevat löytävät kuitenkin kaupasta haluamansa nopeasti.

Tuotekuvat ovat erinomaisia ja riittävän suuria, mutta niitä voisi olla enemmän eri kuvakulmista.

Kaupasta löytyy myös ohje korujen valintaan, mikä on hakukonenäkyvyyden kannalta hyvä asia. Usein verkkokaupassa ei ole riittävän hyvää sisältöä hakukoneita varten ja hakukonenäkyvyys voi jäädä huonoksi.

Music.fi

Music.fi ei aivan yllä ulkoasultaan edellämainittujen kauppojen tasolle, mutta tarjoaa aiemmista poiketen hieman tummasävyisemmän kaupan. Artistit ja tuotteet löytyvät helposti aakkosjärjestyksessä sivun keskeltä. Etusivulle on nostettu myös satunnaisia tuotteita näkyvästi esille.

Graafista ilmettä on tuotu ihan tyylikkäällä taustakuvalla. Yläpalkki jää ehkä hieman valjuksi tasaisen harmaana.

Oikealle on päätetty sijoittaa mm. TradeDoubler-mainoksia, mistä voi olla montaa mieltä. Mahtaa kauppiasta harmittaa, jos potentiaalinen asiakas häipyy toiselle sivustolle kesken ostosten. Idea kun olisi saada asiakas viipymään kaupassa mahdollisimman pitkään, mikä lisäisi ostotapahtuman mahdollisuutta.

Musiikkikaupalta odottaisi myös musiikkinäytteitä, mutta ne loistavat poissaoloaan.

Kokonaisuutena kohtalaisen yksinkertainen, mutta riittävän tyylikäs verkkokauppa.

Aihealue: Arviot ja vertailut, Kaupat, TOP-listat.

Avania on oululainen verkkokaupan ja Internet-palveluiden asiantuntija.

Kirjoittaja: Janne Kuntola. Seuraa Jannen Google+ profiilia

Yksi kommentti

  1. Hanna Sanoo:

    Jännittävä kauppa on http://www.varuste.net. Ulkoasu ei säväytä sitten tippaakaan (sanoisin jopa että päinvastoin), mutta sivut ovat käytettävyydeltään parhaat mihin olen törmännyt.

Jätä kommentti